-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Abdestin Sevabı ve Faydaları

ads
ads
Her Müslümana farz olan 5 vakit namaz vardır. Bu namazları kılmak zorundayız. Kılmayanlar Allah'a isyan etmiş oluyorlar. Allah emretmiş ve buna uymak zorundayız. Biz kimiz ki Allah'ın emirlerine karşı geleceğiz. Ama ne yazık ki çoğu Müslüman kardeşlerimiz namazlarını kılmıyorlar ve Cuma namazından Cuma namazına gidiyorlar aslında bu da iyi bir şey hiç kılmamaktan  haftada bir kere en önem arz eden Cuma namazını kılmak da iyi bir şeydir. Geri kalan namazlar için sorguya çekilinecek Allah (c.c.) dilerse  affedecek diler cezalandıracak. 

Her vakit namazını kılan insan mutlaka abdest alması gerekir. Abdest sadece namaz kılmak için değil Kur'an-ı Kerimi yüzünden okumak içinde alınır Kabeyi tavaf etmek içinde alınır. Bir çok nedene bağlı abdest alınır. Korku abdesti, şükür abdesti, tövbe niyetiyle abdest almak  vb. gibi.  Şimdi gelelim abdestin sevabına. 

  • Günahlarımızın affına vesile olan abdest Allah (c.c.) katındaki derecemizin yükselmsine de sebeptir. 
  • Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır. "Dikkat edin! Size, Yüce Allah'ın dereceleri yükseltip günahları affettiği amelleri haber vereyim mi? Zorlukta ve darlıkta güzelce abdest almak, devamlı mescitlere girmek ve bir namazdan sonra diğer namazı beklemek var ya;işte sizin için sevabı getirecek şeyler bunlardır. " (Tirmizi, Müslim)
Büyük cihat nefis ile cihattır. Savaştaki cihat ise küçük cihadlardandır. her iki cihatta ölen de şehit olmaktadır. Ancak büyük cihat daha zordur. O da nefis ile cihattır. Nefsi yenmek, ona engel olmak, istediklerini yerine getirmemek kolay iş değil herkes bunu beceremez. Özellikle gençlik yıllarında bu çok zordur ve helal olsun ki o gençlere bu yaşlarda nefislerine karşı cihat ediyorlar. Bu yüzden zor şartlar altında zorlukta alınan abdest bu gruptandır yani nefis ile cihattan sayılır. Çünkü zor zamanlarda herkes belki abdestini alamaz veya nefis buna izin vermez sonraya bıraktırabilir işte tam bu sırada nefsin kafasını ezmek lazım ve Allah katındaki derecemizin yükselmesine vesile olsun. 

Abdestin Sevabı ve Faydaları


Her ne olursa olsun Allah rızasını gözterek hayırlı işler yapalım. Namazlarımızı kılalım, orucumuzu tutualım, zekatımızı eksiksiz hatta fazlası ile verelim,  faiz yemeyelim, yalan söylemeyelim, içki, kumar, zina bu gibi büyük günahlardan kaçtığımız gibi küçük günahlardan da kaçalım.   Büyük ve küçük  günah bizim içindir. Allah isterse en ufak küçük gördüğümüz günah yüzünden bizi cezalandırabilir ve büyük gördüğümüz korktuğumuz günahları affedebilir. Bu yüzden Müslüman uyanık olmalı. Kalbi zikirle dolmalı. Bedbaht olmamalı. Her şeyde Allah rızasını gözetmeli (hayırlı olan her şeyde) Başınıza bir şer geldiği zaman sabretmeli ve ardından gelecek hayrı beklemelidir Müslüman. Ve hepimizi Allah affetsin ve cümlemizden razı olsun AMİN

Konumuzu bir hadisi şerif ile bitirmek istiyorum. Hepiniz sağlıcakla kalın. 

"En hayırlınız ahlakı en güzel olanınızdır"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.