-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Rahat Uyumak İçin Öneriler


Ömrümüzün neredeyse 3/1'ini uykuda geçirmekteyiz. İnsanoğlu uyumaya her an ihtiyaç duyar. Fakat uyku önemsiz gibi görülmemesi lazım uykuya yeteri kadar önem göstermek gerekir.

Uyuma şekillerine dikkat etmek gerekir. Düz, yan, sırt üstü vs. Bu gibi uyuma pozisyonları bazen insanlara kalktıkları zaman rahatsızlık verebilir. Bazı uyuma poziyonlarıyla rahat uyuyabilir ve hastalıklarınızda iyi gelebilir. En yaygın görülen uyuma posizyonları:

En yaygın uyuma biçimi yan uyumadır. İnsanların %57’si uykularına bu durumda  başlamaktadır. %17'si sırtüstü yatarak uyur , %1'i ise yüzüstü  yatmaktadır . Bu poziyonlardan geride kalanların bir çoğunun ise uykuya başlama pozisyonları değişiklikleri göstermektedir. Erkek kişiler  genel olarak  yataklarında 2 yastıkla uyudukları oluyor.  Bayan kişilerde  ise yastık sayısı 4 ve üzeri olarak belirlenmiştir.

Rahat Uyumak İçin


Omuz ağrınız varsa o yöne doğru uyumaktan sakınmanız lazım.  Boyun ağrısı çekiyorsanız sabit bir şekilde ağrının az olduğu bölgeye yoğunlaşarak o tür bir uyuma pozisyonu almanız lazım.  Reflü rahatsızlığından korunmak için yan yatmanız sizin en uygunu olacaktır.

Bir önceki genel sağlık içerikli konumuzda "5 Cilt Bakımı Ürünü (Organik)" Cilt bakımı için organik ürünler ile ilgili faydalı yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.