-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Başbakan'dan önemli açıklama

ads
ads

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV televizyonu canlı yayınında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplıyor...




Emre Taner döneminde de Oslo ve İmralı görüşmeleri oldu. Bu konuda en önemli enstrümanımız MİT’tir.

SAMİMİYETSİZLİK AÇIKLAMASI

Milli birlik ve kardeişlik ile son seçimlerde  bu adımı attık. Bu sürecin  diğer bir boyutu ise Habur'dur Habur’u halkımız muhalefetin değerlendirdiği gibi değerlendirme di ki bize yüzde 50 oy verdi.

Oslo ile ilgili süreçte samimiyetsiz dediğim olay şuydu. Bu görüşmelerin belli medya organlarına servis edildiğini gördük. Bu görüşmeleri belge diye servis etmek en büyük samimiyetsizliktir. Bunların altında imza yoktur. Burada birçok başlıklar var ki bunlar eksik. Görüşülmemiş şeyler görüşülmüş diye verilmiş.

Bir onama yoksa bu bir belge niteliği kazanmaz. Yargı bunu değerlendirme sürecine girmiştir. Nereden alarak medyadan alarak. Medya da burada samimi davranmamıştır. Bu, terörle mücadelede iyi olmamıştır.

 -- NORVEÇ'İ FARKLI DEĞENLENDİRMEYE TABİ TUTARIZ --

İstihbaratla ilgili bir müsteşar bakanın da başbakanın da en yakın mesai arkadaşıdır. Yargının burada seçtiği yöntemi ben doğru bulmadım.

Yaptığımız araştırmalardan PKK tarafından belgelerin sızdırıldığı anlaşılıyor. Ev sahibi tarafından yapıldığını hissettiğimiz anda oralarda böyle bir şeyi yapmayız veya Norveç’i çok daha farklı bir şekilde değerlendirmeye tabi tutarız.

ÖCALAN’LA GÖRÜŞÜLMESİ NE KADAR ETKİLİ ??

Bizim iktidarımız en cesur adımları atmıştır. Ancak PKK hiçbir dönemde böylesine silahlanma imkanı bulamamıştır.

Askerin de polisinde silahı bırakması gibi bir şey olamaz. Terör örgütünün silah bırakması durumunda operasyonlara da gerek kalmayacaktır.

Çözüm için arkadaşlarımız İmralı’ya gitmişse, Oslo’ya gitmişse

Bu sıralar ana muhalefet çözüm için bir araya gelelim dedi. Biz bir yere gitmiyoruz ki. Gelin görüşelim dedik.

 -- ARTIK SİYASİ MÜZAKERE NOKTASINDA DEĞİLİM --

Terör örgütüyle mücadele, siyasi uzantılarla müzakere dedik. Fakat artık müzakere noktasında değilim. Şimdi bakıyorsunuz teröristle yanak yanağa bir eş başkanla nasıl konuşacağım.

Şehit anaları beni onlarla masada görürse ne der. Kusura bakmayın ben bir şehit anasının göz yaşını hiçbirine değişemem.

“ONLARLA AYNI ÇATI ALTINDA ÇALIŞAMAYIZ”

Fezlekeler parlamentoya geldiği anda, eğer siz bölücü örgütle yürüyecekseniz, onların yeri parlamento değildir. Ben ne dedim onların yeri Kandil’dir. Biz onlarla parlamentfoda onlarla aynı çatı altında çalışamayız. Ancak partilerin kapatılmasına karşıyız...

Kaynak >>

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. başbakan her zaman önemli açıklamada bulunuyor bu terör olayını çözebilir ise çook güzel olacak www.urfadagundem.com

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.