-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » LİDA ZAYIFLAMA HAPI

ads
ads
Beslenme, gıda ve sağlıkla ilgili araştırma sonuçlarının bu bilgiler ışığında yorumlanıp objektif olarak değerlendirilmesi ve henüz kesinleşmemiş verilere bilim insanı kuşkuculuğuyla bakılarak doğru bilgilerin halka aktarılmaya çalışılması büyük önem taşımakta.
İnsan beslenmesinin evrensel olduğu kadar kültürel ve kişisel yönleri de var. Standart bazı genellemeler yapılabilmekle birlikte, her bireyin bünyesi, bedensel özellikleri, yaşam biçimi, kalıtsal ve çevresel özellikleri, ailesinin sağlık geçmişi farklı olduğundan herkese aynı beslenme önerilerinin yapılabilmesi mümkün değil. O nedenle, beslenme uzmanları arasında "kişiye özel beslenme uygulamasına önem verenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sağlıksız beslenme ile alınan kilolar lida ile verilebilir.
Günümüzde yaygın olarak görülen uzun süreli hastalıklardan korunma ve tedavide yararlanılan bazı gıdaları ve beslenme biçimlerini açıklayan "Çağımızın Yaygın Kronik Hastalıklarından Korunmada Beslenmenin Rolü" (en yaygın kronik hastalıklar olan kalp hastalığı ve kansere özellikle geniş yer verilmiştir).
Beslenme konusundaki yanlış inanç ve bilgilere bazı örneklerin verildiği "Beslenmeyle İlgili Bazı Yanlış Bilgi ve inançlar".*En sonda da kitabın hazırlanmasında yararlanılan ve bu konularda daha fazla bilgi almak isteyenlerin okuyabilecekleri kaynakların isimleri yer almaktadır. Ayrıca, son yıllarda sağlık ve beslenmeyle ilgili konularda bilgisayardan bilgi edinmek de yaygınlaştığı için, özellikle bilgisayar kullanma olanağı olan okuyucuların yararlanabileceği bazı "web" adresleri verilmektedir.
Kitap yazmak yoğun emek ve belli bir bilgi birikimi gerektiren bir çabadır. Bu bilgi birikiminin gerçekleşmesinde katkısı ve manevi desteği olan tüm hocalarıma, meslektaşlarıma ve yakınlarıma minnet doluyum.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.