-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Nvidia GeForce GTX Titan'ın resmiyet kazandığı özellikleri

ads
ads
Donanım

Nvidia tarafından dünyanın en hızlı ve tek  GPU'lu ekran kartı olarak bilinen ve GeForce GTX Titan'a ait bir takım  özellikler ile şirkete yakın kaynaklar tarafından sonuç olarak doğruluk kazandı.  İlk önce şunu belirtmekte  fayda var, son birkaç gündür çıkan söylentilerin tam tersine GeForce GTX Titan 512-bit yerine  384-bit bellek veri yolu desteğine sahiptir. Kepler mimarisini kullanan 28nm GK110 grafik yongasının 2688 adet paralel işlem birimine sahip olduğu ekran kartı, Nvidia'nın resmi belgelerinde  de dünyanın çok hızlı tek GPU'lu ekran kartı olarak bildirilmiştir. Bundan dolayı bir çok  iddiaların zıttına GeForce GTX Titan, çift grafik işlemcili GeForce GTX 690'dan daha hızlı değil ancak performans gücünün  fazlasıyla  yakın olduğu bildirimler arasındadır.

GeForce GTX 690'da da görüldüğü   gibi yüksek teknoloji arenasında kullanılan mukavemeti ve ısı iletkenliği yüksek metal kullanılan, vapor chamber tabanlı soğutucu ile donatılan ekran kartına 6GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. Doku doldurma performansının 288 milyar/saniye (GeForce GTX 690'da 234) olduğunu öğrendiğimiz ekran kartı aynı zamanda 4.5 TeraFLOP işlem gücü sunacak. Bundan  önce Tesla K20 serisi yüksek başarımlı işlem kartlarında kullanılan GK110 grafik yongasının son kullanıcı yansıması olacak GeForce GTX Titan, GPU Boost, TXAA ve SXAA gibi teknolojileri de destekliyor. PCIe 3.0 uyumlu olan ekran kartı için Nvidia'nın tavsiye ettiği minimum güç kaynağı ise 600 Watt. SLI ile birden fazla kartın birlikte çalıştırılmasına olanak tanıyan GeForce GTX Titan ile Nvidia özellikle süper bilgisayar vurugusunu  yapmayı hedeflediğini de belirtmek isteriz.  Astronomik bir piyasa  fiyatı ile anılması  beklenen ekran kartının, GK110 grafik yongasının performans/watt başarımını çekeceği çıta itibariyle çok uzun bir süre boyunca tek GPU'lu ekran kartı olarak kalmasının beklendiği vurgulanıyor. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.