-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » ALES Sınav Giriş Yerleri ( 2013 )

ads
ads
eğitim

ALES Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu

 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2013-ALES) İlkbahar Dönemi..

İlkbahar dönemi sınavı 2013 ALES, 12 Mayıs 2013 Pazar günü gerçekleşecektir. Sınava katılacak olan personelin, sınava girecekleri salon ve bina atama yerleri belirlenmiştir.

Sınava girecek adayların, sınav yerlerini gösteren belgeleri, T.C. kimlik numaralarını ve aday şifreleri, https://ais.osym.gov.tr adresinden bilgilendirilecektir. Sınava giriş dökümanında adayların fotoğraf, bina ve  salon bilgileri yer alacaktır. Adayların belgelerinde  fotoğraf olması zorunludur. Belge çıktısını sınav günü yanlarında bulundurması gerekmektedir. Sınava giriş belgesinin ön ve arka bölümünde  ÖSYM'nin  belirlediği herhangi yazı, resim gibi işaretler bulundurulmamalıdır. Adayların sınava giriş belgesini herhangi bir nedenden dolayı yanlarında bulundurmadıkları takdirde sınava alınmayacaklardır. 

Adaylar, sınav başlangıç zamanından bir saat önce sınav yerinde olmaları gerekmektedir. 12 Mayıs 2013 günü yapılacak sınav için   sınav yerlerini  bina, salon vb. bir kaç gün önceden bulmaları sınav günü   zamanında yetişmesi için faydalı olacaktır.  Adaylara sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Yukarıda ki ÖSYM'nin sitesinden  gerekli bilgileri edineceklerdir.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.