-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Mutlu Bir Evlilik İçin 5 Kural

ads
ads
aşk
Mutlu bir yuva, huzurlu bir birliktelik. Uzun yıllar sürebilen evliliğin sırları. Aile içi iletişimin kalitesi  oldukça  önemlidir.  Samimiyet ve sıcaklık. Aile içi mutluluğun temel taşlarını oluşturan unsurlardır.  Mutlu bir evlilik  için önemli bir kaç madde:

* Kırıcı ( ağır ) sözlerden kaçının!  Her hangi bir tartışmada birbirinizin  öfkelerini   doyurmak için uğraşmayın. Karşınızda ki öfkeli ise, yatışana kadar sükut edin. Aksi durumda  aranızdaki ilişki  çığırından çıkacağından sizin bu durumunuz karşı tarafın öfkesini besleyip doyurmuş olduğundan, amacına ulaşmış olacaktır. 

Ağır sözlerden, telafi edilmeyecek herhangi söz, davranış vs. Bu gibi durumlarda kendinizi kontrol edin.  Tartışma,  insanların herhangi bir konu üzerinde farklı fikirleri savunduğu durumdur. Ve bu durum  normal bir durumdur. Fikirlere saygı duyun. Ortak bir  fikre varın.  En iyisini ben bilirim ben yaparım. Ben ne dersem o olur demenin aksine konuşarak ortak noktayı bulun. 

* Suçlu Aramayın! Herhangi bir tartışmada, suçlu aramak yerine ortada bulunan durum üzerinde, tek taraflı düşünmek yerine kendinizi de süzgeçten geçirin. İlişkilerde bir tarafın suçluluğunu ispatlamak adına tartışmalar yerine, sorunun nedenini  düşünüp çözüm yolları aramak. Ve mutluluğa    giden adımı atmak için ilişkinizi zedeleyecek davranışlardan uzak durmak.  Haklı veya haksızlık çabasının ötesinde , evlilikte çiftler mutlu olabilmek için  çaba göstermelidirler. 

* Gün içinde  yaşadığınız sorunları evliliğinize yansıtmayın!  İş hayatınızda olsun,  sosyal çevrenizde olsun, gün içinde yaşanılan sorunlardan dolayı, bunun bedelini hayat arkadaşınıza yansıtmaya hakknız olmadığı gibi, kavga ederek stres topu gibi sıkıntınızla  karşı tarafı üzmemelisiniz. Eşinize sığınarak, üzüntünüzü anlatarak rahatlamayı sağlayabilirsiniz.  Bu durum ilişkinizde kavga yerine, birbirinize daha çko bağlanma  ve tek başınıza öfke ile çözemeyeceğiniz sorunları birbirinize destek olarak çözebilirsiniz.  Birbirinizi her daim yatıştırmaya, kavga etmeden sorunları çözme  yolunda adımlarınızı atın. Bu durum genel olarak zor gibi görünsede her şey sadece bir düşünce ve  yapabilmekte. Gerisi  zaten gelecektir. Öfke şeytandandır. Öfkenize kapılmayın. En büyük erdemlik, öfkeli anınızda öfkeyi yenebilmek. Olumlu sonuçlar elde etmek için ortak bir noktaya varabilmektir. 

* Alacağınız Kararları Eşinizle Birlikte Alın!  İlişkinizde  en çok tartışma konusunu ön planda tutan durumlardan biri de karşılıklı  konuşmalarda verilen  tek taraflı kararlardan oluşur.  Küçük yada büyük, önemli veya önemsiz kararların pek önemi yok. Önemli olan nokta hayat arkadaşınızla çıktığınız bu yolda, bütün kararlarınıza ortak ederek bir bütün olduğunuzu göstermektir. 

* Sorunlarınızı Anlatmayı geçiktirmeyin!  Evliliğin ilk  zamanlarında kişiler kavga ve tartışma yaratacak durumlardan genelde kaçınırlar. Bu durumdan dolayı sorunlar birikerek ilerleyen zamanlarda öfke patlamasına neden olabilmektedir. Bazı insanlar bu birikimin nedeninden dolayı hiç uygun mekan ve ortamlarda  aniden  duygularını ortaya  atabilirler.  Yapılması gereken eşiyle arasındaki sorunu öfkelenmeden, şikayet etmeden, çözüm yolu aramak için atılan adımda mutsuzluğun altında yatan neden daha fazla büyümeden çözüm yoluna ulaşabilirler. Mutlu bir yuva   sağlam adımlarla olgunlaşarak iyi bir aile ve aile bireyleri ile örnek aile olabilirsiniz. 

Etiketler: Mutluluk, mutlu evlilik,  aile,   aile içi sorunlar, mutlu bir evlilik, altın kurallar, mutluluğun 5 şartı, aile içi huzursuzluk, aşk, evlilik,


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.