-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kentsel dönüşüm süreci

ads
ads
webmaster
Kentsel dönüşüm süreci ile birlikte oluşan aşamalar, günümüzün en çok ön plana çıkan çalışmaları arasında yer alıyor. Deprem bölgelerinde yer alan bir eviniz var ise ve son zamanlarda yaşanan depremlerden de rahatsız olmuş iseniz, hem can hem de mal güvenliğiniz için bu konuda girişimlere ulaşmanız öneriliyor. Lakin bu sürecin işlemesi için, belirli çalışmalar yapılmalı ve atılımlara başlanmalı. Kentsel dönüşüm konusunda ortaya çıkan afet riski kanunu, insanların daha fazla zarara uğramaması için evlerini yenilemesi gerektiğini söyleyen maddelere sahip. Bunun hukuksal süreçleri ile ilgili çalışmalar da yapılıyor ve özel firmalar bunun kontrollerini de gerçekleştiriyor. Günümüzün en farklı yapılarından tutun da en eski ve standart binalarına kadar onlarca yapı, hazırlanan taslaklar çerçevesinde yenileniyor ve devlet destekleri ile daha da hızlı bir şekilde ilerliyor bu sistem. Yapılması gerekenleri sıralayacak olur isek, öncelikle bina sakinlerinin bir araya toplanması gerekiyor. Aralarında yapacakları bir toplantı ve imza süreci ardından, bakanlık tarafından onay verilen bir kuruma giderek riskli yapı tespit raporu denilen bir belge alınması gerekiyor.

Bu belgenin alınması için, bina sakinlerinin imzası yeterli oluyor. Sadece bir ev sahibinin bile bu konuda başvuru yaparak rapor alması mümkün. Deprem riski konusunda çalışmaların başlaması için, bu atılımların yapılması gerekiyor. Ardından süreç başlıyor ve diğer aşamalar devreye giriyor.

Bu aşamalarda ise binanın yenilenmesi işlemleri ele alınıyor. Hangi şartlar altında ve ne şekilde yenileneceğinin kararlaştırılması yapıldıktan sonra, devlet destekleri aracılığı ile de bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Anlaşmalı bankaların sunmuş olduğu düşük faizli krediler, ortalama olarak %0.35 gibi vadelerde ivmeleniyor.

Bu yüzden rahatlıkla başvurunuzu yapabilir, gerekli çalışmaların oluşması için banka desteklerine ulaşabilirsiniz. Dartes kentsel dönüşüm hizmetleri olarak ekibimiz size bu konuda sürekli hizmet verecek ve kaçırılmaması gereken fırsatlar hakkında güncel bilgilerini sunacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.