-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » TÜRKİYE POSTA KODU HAKKINDA BİLGİ

ads
ads
Türkiye posta kodu olarak belirlenen kodlar her kesin yaşadığı semte göre değişen kodlardır. Bu kodlar Türkiye genelinde geçerli olup değişmeyen ve sadece bir yere ait olan kodlarda türkiye posta kodu denir.
Posta kodu uygulaması dünyanın hemen hemen her yerinde uygulanan ve bizim ülkemizde de 1986 yılından beri uygulamada olan bir sistemdir. Bu sistem adı üzerinde posta adreslerinin kısaca kodlandığı ve posta sevkiyatında postanın gideceği semte kadar olan kısmın basitçe rakamlar kullanılarak kodlanmış şeklidir. Ülkemizde posta kodları 5 haneden oluşmakta olup bunun ilk iki rakamını il plaka kodu oluşturmaktadır. Kalan 3 rakam ise ilçe, semt ve mahalleye göre değişen bir koddur. Örnek olarak Ankara posta kodu aynen plaka kodu 06 ile başlayıp devam eden bir koddur. Bundan sonra örnek olarak 06715 posta kodu anlaşılacağı gibi Ankara ilinde bir posta kodudur. Bu kodun ifade ettiği adres; Ankara Ayaş ilçesi, Sinanlı semti, Hocasinan mahallesidir.

İşte bunun gibi tüm posta kodlarının ifade ettiği bir adres vardır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.