-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Google Chrome Eklentileri Mobil'e Geliyor

ads
ads
Hepimizin severek kullandığı google chrome web tarayıcısının bilgisayar sürümğnde olan "extension" yani eklenti sistemi yeni güncellemelerde mobil sürümlerede entegre edeceği haberi geldi.


Her nekadar bu bazı kısımları ile jöti olsada yinede tarayıcınızı kişiselestirebileceğiniz anlamına geliyor .Örnek olarak tarayıcınıza google chrome web store'den şstediğiniz temayı yükleyebilir ve facebook vs gibi siteler içinde tema yğkleyebilirsiniz.

Peki Bunun Kötü Yanı Nedir ?

İOS Platformu için aslında pek kötü yanı bulunmuyor şayet İOS direk indermelere izin vermezken Android cephesinde ise durum vahim gözüküyor.

Örnek olarak günümüzde hala Facebook Time Line Remover gibi eklentilere inanıp facebook ları "infected" olan kişiler var.

Olay aslında çok daha büyük web store her önğne gelen uygulama yükleyebiliyor belirli bir ücret ile tabiki. Çoğu uygulama bünyesinde reklam barındıryor yada daha kötüsü mobilde zaten reklamlara tıklamadan gezinmek bir sıkıntı iken bşrde tarayıcınızın kendi açtığı ani pop-up reklamları sizi nasıl etkiler.
Konu altına yorumlarınızı bekliyoruz.

Yazan: Bir Yazı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Güzel bir haberdir diye girmiştim yazıya ancak doğru söylüyorsun. Sırf öyle eklentilerle telefonlardan ne bilgiler çalarlar. Telefon güvenliği çok önemli bir mevzu açıkçası. iOS kullanıcısı olarak en azından bu eklenti konusunda rahatım diyebilirim.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.