-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Google Lensi Microsoft'tan mı Almış?

ads
ads
Googlenin yeni duyurduğu fikri şeker hastaları için "kontak lens" fikri aslında Microsoft isimli bilgisayar devine ait olduğu ortaya çıktı.

google
Microsoft geçtiğimiz yıllarda Washington Üniversitesi ile benzer bir çalışma içine girmişti.

İşin ilginç yanı ise bu çalışmada yer alan Babak Parviz ve Brian Otiz şsşmli araştırmacışar artık google için çalışıyor.Lens sahibinin gözyaşından vücudundaki glukoz değerlerini ölçebilme özelliğine sahip.
Bu iki araştırmacı kontak lensin tasarımını yapan kişiler olarak kabul ediyor ve microsoftaki benzer çalışmadan ilham aldıkları belirtiliyor

Yazan: Bir Yazı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. işte bir fikrin ne kadar önemli olduğuna burada da şahit oluyoruz. fikir altın gibidir saklamasını bilmezsen harcarlar.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.