-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Seo ve Sosyal Medya

ads
ads
Seo ve sosyal medya artık kardeş gibiler. Yeni trend sosyal medyadır. Arama motorlarınca sevilen sosyal ağlar. Son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı. Daha öncesinde imleme siteleri vb. siteler ilgi görmekteydi. Arama motorları her ne kadar eskisi kadar diğer faktörlere önem vermesede elbette imleme gibi sitelerden de vazgeçmeyiniz. 


seo


Hemen hemen tüm alt yapılı sitelerde sosyal medya eklentileri mevcut. Eklediğiniz içerikler index aldıktan sonra mutlaka sosyal ağlarda paylaşın ve okunmasını sağlayın. Otomatik olarak sayfalarınızda, profillerinizde yazdığınız makalelerinizi paylaşın ve daha çok insanın okumasına vesile olun. Bu şekilde hem arama motorlarının sevdiği düzeyde backlink elde edeceksiniz hemde daha çok kitleye içeriklerinizin paylaşımı ve okunmasını sağlayacaksınız.

Sosyal ağlardaki profillerinizi düzenli olarak kontrol edin ve güncel tutun. Facebook, twitter vb. sosyal ağlarda en çok ilgi gören ve paylaşımı yapılan içerikler eğlenceye yönelik mizah, fıkra vb. içeriklerdir. Bu yüzden sosyal paylaşımlarınız da içeriğinize eğlenceli yönleri katmayı unutmayın. Bu sayede daha çok paylaşım olacak ve okuyucularınız çoğalacaktır.

Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmayan yeni trend olan Pinterest sosyal ağını kullanmanızı tavsiye ederim. Yabancı ülkelerde son dönemde en çok içerik paylaşımı yapılan sitelerden en başında gelir. Bu siteye üye olarak sitenizin içeriklerini paylaşmaktan çekinmeyin. İleri zamanda çok iyi getirisi olacaktır.

Sonuç olarak; Sosyal medyaya doğru yelken açın belirli zamanlarınızı ayırarak paylaşımları yapın, takipçi kazanın, kaliteli içerikler ile kitlenizi tatmin edin..

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. sosyal ağlara şimdiye kadar çok önem vermedim. neden bilmiyorum fakat ısınamıyorum bir türlü.

    YanıtlaSil
  2. seo konusunda pek iyi degilim ama sosyal medyanın seo için etkili bir silah oldugunu hepimiz biliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Seo ve sosyal medya ile ilgili yeni bir devrim yaratacak birşey bulmak üzereyim,eğer olursa seo konusunu apayrı biryere taşıyacağım,sadece 1-2 haftaya ve google ın bunu yansıtmasına ihtiyacım var sonrasını hepberaber göreceğiz inş..:)

    YanıtlaSil
  4. sosyal medyayı çok kullanıyoruz bunun hem iyi tarafları var hem kötü.Yinede az kullanmak en iyisi bence.

    YanıtlaSil
  5. Pinterest'e üye oldum ancak daha kullanmaya başlamadım bir gün inşallah :) Organik olarak twitter ve facebook sayfalarının geliştiğini görmek güzel bir his. Dediğin gibi daha çok paylaşım yapılması beğenilmesi vs.

    YanıtlaSil
  6. Google web site sahipleri için neyse sosyal medyada odur seo nun baş aktörlerinden biride yine soosyal medyadır.

    YanıtlaSil
  7. Twitter'^da 50 bin ve 11 binlik iki hesabım var ve bana çok büyük fayda sağlıyor. Facebook konusunda biraz yetersizim.

    YanıtlaSil
  8. Artık sosyal medya İnsanların vazgeçilmezi oldu. Facebook'un 1 milyarı aşkın kullanıcısı olduğu düşünürsek hedeflemiş olduğunuz kitle için çok büyük bir reklam potansiyeli hemde bedava :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.