-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Birçok Soruyu Beraberinde Getiren Sistem: E-Devlet

ads
ads
Türkiye’de bulunan milyonlarca insanın merak ettiği ve öğrenmek için can attığı bir sistemdir e-devlet. Ülkemizin vatandaşlarına yarattığı imkanların en somut örneği olan e-devlet ile birçok imkana sahip olabiliyoruz. Ülkemizdeki kurumlar ve şahıslar ile alakalı olarak yaşadığımız evrak trafiğini bu servis üzerinden rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Tabi bunun için bir adet e-devlet şifresi almamız gerekmektedir. Bunun için özel olarak oluşturulmuş masalara başvurabilirsiniz.

E-devlet şifrenizi aldıktan sonra ne gibi imkanlara sahip olabiliriz diye soracak olursanız, imkanlarınızı şu şekilde sıralayabiliriz:

-          Sabıka kaydı sorgulama ile cezai işlemlerin tespitini yapabilirsiniz.
-          Mahkeme karar sorgulama işlemi ile size ait mahkeme işlemlerini öğrenebilirsiniz.
-          E-devlet girişi yaptıktan sonra karşınıza çıkan vekaletname bölümünden vekaletname sorgulaması yapabilirsiniz.

-          AİHM yani Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilmiş kararları bu site aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz maddeler daha da uzamaktadır. Kısaca anlattığımız bu sistem hakkında geniş bilgiye sahip olmak istiyorsanız www.esorgulama.com.tr adresine ulaşmanız yeterli olacaktır. Sistemi en iyi şekilde anlatan ve neler yapmanız gerektiğini öğreten bu site ile ne zaman emekli olurum adına hiçbir sorununuz kalmayacaktır. Öğrenmek istediğiniz bilgileri hangi aşamaları uygulayarak öğrenebileceğinizi, çıkış işlemi yapmadığınız takdirde ne gibi sorunlarla karşılaşabileceğinizi de aynı şekilde bu site aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Bir Türk vatandaşı olarak bilinmesi gereken e-devlet sistemi, www.esorgulama.com.tr ile rahatlıkla öğrenilmektedir.
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.