-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Köşe Takımları ve Dekorasyon

ads
ads
Ev dekorasyonunda büyük bir yere sahip olan koltuk takımlarını odanızın en uygun köşesine yerleştirmeniz odanın genel bütünlüğü için önemlidir. Genelde iki kanepe ve iki koltuktan oluşan klasik koltuk takımlarının odada yerleştirilmesi daha kolaydır. L şeklindeki koltuk takımları için ise biraz daha sınırlı seçenek söz konusu olabilir.

Adından da anlaşılacağı üzere köşe takımlarını odanın köşesine denk gelecek şekilde yerleştirmek gerekir. Burada önemli olan köşe takımı ile odadaki diğer mobilyaların bir denge içinde olmasıdır. Örneğin, köşe takımının karşısına TV ünitesini yerleştirebilirsiniz. Mobilyanın kısa ucuna denk gelen kısma ise hoş bir sehpa ya da tekli koltuk koyabilirsiniz. Araya son senelerin dekorasyon trendlerinden olan ince kilimlerden serebilirsiniz.

Geniş bir köşe takımı modelleri kullanıyorsanız alanı kare şeklinde köşeleyecek biçimde boşta kalan kısma tekli koltuk veya dekoratif bir puf yerleştirebilirsiniz.

Dar mekanlar için ise köşe koltuk takımının karşısına küçük tekli dekoratif koltuklardan faydalanabilinir. Bu durumda orta alanda sehpa kullanmamak alanın daha ferah görünmesine yardımcı olacaktır.

Köşe Takımları Püf Noktaları

• Köşe takımınızın uzun kenarını odanın pencere değil, duvar kısmına doğru yerleştirmeniz gerekir.
• Geniş odalar için farklı renk seçenekleri tercih edilebilir. Koyu renk mobilyalar bu alanlarda boğucu bir etki yaratmaz.
• Dar odalarda ferah bir atmosfer için daha açık renklere yönelmek gerekir.
• Geniş köşe koltuk takımlarında orta kısma yere yakın geniş sehpalardan kullanabilirsiniz.
• Geniş mekanlarda dekoratif pufları tercih edebilirsiniz.
• Köşe takımının tarzı odanın genel tarzı ile uyumlu olmalıdır. Vintage tarzı bir köşe takımı modern bir görünüme sahip oda için uygun olmayacaktır.
• Köşe takımı dekorasyonunda odanın mobilya dengesini iyi kurmak gerekir. Kanepeleri ve diğer mobilya eşyalarını odanın tek bir köşesinde ağırlıklı olarak yerleştirmeyin...makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.