-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Onun İsmi Anıldığında

ads
ads
Onun İsmi Anıldığında
Hz. Peygamber'in (s.a.v.) ismi anıldığında ona salatü selam getirmek, çok önemli ve çok faziletli bir ameldir, terki de çok tehlikelidir. Bu durumu vurgulayan pek çok hadis rivayet edilmiştir Onlardan biri de şu hadistir: "Yanında adım anıldığı halde bana salat getirmeyen kişinin burnu sürtülsün." 

"Burnu sürtülsün" ifadesi son derece tehlikeli bir ifadedir. Zira bu ifade ile salavat getirmeyen kişinin böyle olacağı haber verilmekte veya Hz. Peygamber'in (s.a.v.) bu kişilere bir bedduası anlamına gelmektedir ki her iki durumda son derece tehlikelidir. Çünkü bu bir ihbarsa, zaten böyle bir durum olacaktır demektir. Şayet bir beddua ise Allah Resulü'nün duası Cenab-ı Hak tarafından reddedilmeyeceğine göre, yine olacaktır demektir.

Aslında buradan Hz. Muhammed (s.a.v.) yüce Allah katındaki manevi mertebesi hatırlatılmaktadır. Rivayet edildiğine göre Allah Resulü şöyle buyurmuştur:

"Yüce Allah, benim için iki melek görevlendirmiştir. Ben bir müslümanın yanında anılırsam, oda bana salavat getirirse, mutlaka o iki melek ona; 'Allah seni bağışlasın' derler. Allah Teala ve diğer melekleri de o iki meleğe cevap olarak, 'Amin' derler. Bir müslümanın yanında adım anıldığında, o da bana salavat getirmezse, mutlaka o iki melek, 'Allah seni bağışlamasın' derler. Yüce Allah ve melekleri de o iki meleğe, 'Amin' diye cevap verirler."



Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.