-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Cesare Prandelli Kimdir?

ads
ads
Cesare Prandelli Kimdir?
Cesare Claudio Prandelli (d. 19 Ağustos 1957, Orzinuovi) İtalyan teknik direktör ve eski futbolcudur.

İtalya'nın Brescia ilinde 1957 senesinde dünyaya gelmiştir.  Profesyonel futbol hayatına 1974 yılında  Serie C takımından Cremonese'de futbol hayatına başlamıştır.



1976-77 sezonda ise  kendi takımı ile  şampiyonluğunu kutlayarak  Serie B'ye yükselmeye hak kazandı. Sonrasındaki  sezon finalinde  gene  alt lige düşmüş takımdan istifa ederek 1978-79 sezon  başlarında Serie A'da bulunan Atalanta'ya transferi gerçekleşti ve akabinde tekrar bir sezon olarak orada oynamış bulundu.

Cesare Prandelli, Atalanta'nın küme düşmesi ile  beraber 1979'da Juventus'a takımına geçti . 6 sezon oynamış bulunduğu  siyah beyazlı kadroda 3 Serie A şampiyonluğu kazanarak sonrasında  UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ve Kupa liderleri  Kupası şampiyonluğunu  da hayatında yaşamış oldu.  Prandelli elde ettiği bu galibiyetlerin sonucundan   1985-86 sezonu başlarında  yine eski kulübü olan  Atalanta'ya transferini gerçekleştirdi.  Beşinci  sezonun sonunda ise burada  oynadıktan hemen sonra  1990 yılında  futbol hayatına son verdi.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.