-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Salatü Selam İbadettir

ads
ads
Salatü Selam İbadettir
Salatü selam bir ibadet çeşididir, okunmasıyla sevap elde edilir. Şartları uygun olan her  zamanda ve her yerde kolayca yapılabilecek değerli bir ibadettir. Zİra salatü selam farklı bir ibadet özelliğine sahiptir. Cenab-ı Hakk'ın emir buyurduğu şeyler içinde, yegane yaptığı şey, salatü selam getirmektir.

Hak Teala ilk önce bizatihi kendisi peygamberine salat etmiş, sonra da meleklerine ona salavat getirmelerini emretmiştir. Nitekim Sehl b. Abdullah şöyle demiştir:

"Hz Muhammed'e (s.a.v.) salat getirmek ibadetlerin en faziletlisidir. Çünkü böyle bir işi bizzat yüce Alllah ve O'nun melekleri üzerlerine almışlar, sonra bunu müminlere emretmiştir. Oysaki diğer ibadetler böyle değidlir."

Görüldüğü gibi Resulullah (s.a.v.)'a salatü selam okumak çok faziletli bir ibadettir. O halde ümmeti üzerine titreyen efendimizin ismi şerifi anıldığında bu işi hafife almadan, salatü selam getirmeyi bir ibadet neşvesi içinde yerine getirmeliyiz. Yüce Allah'ın ve meleklerin yaptığı bir fiili bizler de aşkla, şevkle yapmalıyız.




Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.