-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Salatü Selam Nurdur

ads
ads
Salatü selam nurdur, Kabri, haşri ve sıratı aydınlatır. Nitekim, "Benim üzerime getirilen salat, sizin için sırat köprüsünde nur ve ışık olacaktır."

"Bana getirilen salatü selam sırat üzerinde nurdur. Kim bana cuma günü seksek defa salatü selam getirirse Cenab-ı Hak onun seksen yıllık günahını affeder."

Ayrıca sıratta ayağın sabit kalmasını sağlar, kaymasını önler. Salatü selam getirene özel bir nur verilecektir. Böylece nar ehli olmaktan kurtulur ve nur ehli olur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şu hadisi de buna delildir.

"Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tir tir  titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavatları gelip onu o durumdan kurtardı."


Salatü Selam Nurdur
Evet, salatü selam kurtarıcıdır, sahibini tehlikelerden muhafaza eder. Kabirde ve haşirde yardımcı olur. Aşrın gölgesine girmeyi sağlar. Şu hadis delil olarak yeterlidir.

"Dün gece hayret verici bir şey gördüm. Adamın biri sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavatlar geldi. Elinden tuttuğu gibi onu sırattan geçirdi."


Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.