-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kısır Tarifi

ads
ads
Kısır, özellikle hanımların 5 çayı davetlerinin vazgeçilmez ikram çeşitleri arasında yer alır. Pekçok farklı yemek tarifleri sitesi bir çok farklı kısır tarifleri hazırlar. Asıl olan en çok malzemenin kullanıldığı kısır tarifinin en güzel kısır olmasıdır. Ben kısır yapacağım zaman en çok dikkat ettiğim konulara değinmek istiyorum. Bir kere kısır malzemesinin baş tacı olan bulguru mutlaka kırık bulgurdan seçerim ve ılık su ile uzun süre bulguru demlerim. İçine bulabildiğim kadar malzeme koyarım. Özellikle minik kornişon turşuları olabildiğince ufak ufak doğrarsanız kısırın içine çok yakışır. Bol kırmızı pul biber ve diğer baharatlar kısıra tat veren öğelerden biri. Bunun yanında limon suyu yanında bence mutlaka nar ekşisi kullanın zira nar ekşisi kısıra nefis bir lezzet katıyor. Ancak çok fazla nar ekşisisi dökerseniz kısırın rengi koyulaşır unutmayın. 
http://www.neguzeltarifler.com/kisir-tarifi.html

Menemen Tarifi

Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.  Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır. Fotoğraftaki gibi domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.



Menemen çok farklılık gösteren bir tarif kimi soğanlı yapar, kimi maydanozlu…  Siz nasıl seversiniz?

Baklava Tarifi

Burada tarifleri verilen tatlıların hepsi yufka esaslıdır. Baklava ve benzeri yufka esaslı tatlıların yapımında en önemli husus, hamurun hazırlanması ve açılmasıdır.
Yufka ne kadar ince açılırsa, baklava damağa o kadar hoş gelir. Evlerde yapılan baklavalarda yufkaların sigara kâğıdı inceliğinde açılması idealdir.
Üst üste 8-10 yufka açılabilir. Ancak, yufkaların birbirine yapışmaması için, aralarına nişasta serpmek gerekir. Nişasta miktarı iyi ayarlanmalıdır. Fazla nişasta, hamuru kurutur. Yufkalar oklavaya ilk kez sarılırken bolca nişastalanmalıdır. Daha sonraki sarışlarda, çok az nişasta ile yetinilmelidir.
Yufkaların aynı incelikte olması için, hepsini birden oklavaya sarıp açarken, arada bir alt ve ortadakilerini üste çıkarmak gerekir. Aksi halde, en üstteki yufka en ince, en alttaki yufka en kalın olur.
Tariflerin hepsinde hamur hazırlama ve açma işlemi aynıdır. Gereksiz tekrarlardan kaçınmak için, bu işlemler aşağıda bir kez anlatılacaktır.
Ölçüler 40 cm. çapında yuvarlak tepsi veya 35x45 cm. dikdörtgen tepsiye göredir. Bu da, yaklaşık 20-25 kişilik demektir.

Kaynak:

http://www.neguzeltarifler.com/menemen-tarifi.html

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.