-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Tok Açın Halinden Anlamaz

ads
ads

Tok Açın Halinden Bilmez Atasözü ve Anlamı

Zengin olan bireyler, fakir olan kimselerin neler çektiğini anlamazlar. Sıkıntılarını bilseler bile durumu tam olarak kavrayamazlar. Bu atasözünden anladığımız gibi tok olan kişi herkesi kendi gibi sanır. Kimsenin aç olacağını düşünmez ve aç olan kişinin ne kadar sıkıntıda olduğunun farkına bile varamaz.

Öyle bir duruma gelir ki, yoksul kişi tanıdıklarından, çevresinden ve ondan bundan borç istemeye başlar. Gün gelir tüm kapılar  yüzüne kapanır ve daha yoksul bir hal alır. Daha kötü durumlara kadar dilenmeye kadar gidebilir. Önüne gelene el açar. Bunun daha kötüsü olarak bazı kişiler hırsızlık yapacak derecede kötü davranışlar sergileyebilir. Suç işler. Tokla karşı karşıya gelir.

Tok Açın Halinden Anlamaz


Eğer tok olan insanlar aç olanların halini anlayabilseydi, yukarıda saydığımız varsayımlarım olmazdı. Bundan ötürü toplumun düzeni bozuk hal almazdı. Hayat yoksul kişiler için çekilmez, kapkara bir dünya haline gelmezdi.

Hayatın içinde sınıf savaşları, tokların, açlık denilen sıkıntılı durumunu bilmedikleri, yahut bildikleri halde üstünde durmadıkları için bu seviyeye ulaşmaktadır. 

Bu yüzden genel olarak büyük savaşların altında yatan ana neden açlıktır. tarihe baktığımız zaman aç ve tokların savaşı olduğunu göreceksiniz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Çok haklı bir atasözü.

    YanıtlaSil
  3. Basarili bir makale tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. bahadır ateş14 Eylül 2015 13:57

    bence de anlamaza hatta anlamak istemez....

    YanıtlaSil
  5. Maalesef şu anda dünyamızın halinin özeti bu.

    YanıtlaSil
  6. aynen öyle ama duyarlı olanlarda var

    YanıtlaSil
  7. Dünya güç geçtikçe kötü bir hale geliyor. Zengin fakir arasında ki fark iyice açılıyor. Zengin parasını, fakir fukaralığını katlıyor

    YanıtlaSil
  8. Atalarımız ne güzel söylemiş.

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok doğru bir söz

    YanıtlaSil
  10. Kimi konulara ait bilgiler ancak tecrübe ile öğrenilir.

    YanıtlaSil
  11. Komşun açken sen tok yatamazsın sözü geldi aklıma.

    YanıtlaSil
  12. aynen öyle dogru bi söz

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.