-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Filmlerin Siteye Yüklenmesi

ads
ads
HD film izle sitelerin de de bulunan filmlerin nasıl siteye yüklendiğini anlatacağınız bu yazımızda.Film sitelerinin saatlerini alan bu işlem aslında çok basit olmasına rağmen ülkemizde bulunan internet desteği ile ancak 2 saat gibi bir sürede tamamlanabilmektedir.Önce film için gerekli düzenlemeler altyazılar kalite ayarları yapılır bunlar yaklaşık olarak 5-6 saat sürer ve ardından filmi siteye yükleme işlemi başlar.

Filmlerin Siteye Yüklenmesi


Filmi siteye yüklenecek veya bir aracı siteye yüklenecek film kendi sitesine yüklenirse iyi bir host firmasına sahip olunmalı aksi halde 15 MB boyutundan fazla video yüklenememektedir.Bu durumda aracı sitelerden olan vk.com , mail.ru ,ok.ru ve vkpass player gibi sitelere video dosyası yüklenir bu siteler embed kodunu verir ve bu kod sayesinde film dosyası herhangi bir hosta gerek kalmadan aracı site sayesinde sadece bir kod ile yayımlanabilir hale gelir.Verilen embed kodu ile bir yazı hazırlanır ve bu yazı bölümlerinden birisine embed kodu yerleştirilir.Video yükleme sitesinde yani aracı siteye yüklenen video dosyasında bulunan video aynı şekilde sitenizde gözükmeye başlar.Video yüklenmesi ise  internet hızına bağlı olarak  1 ila 2 saat arasında sürebilir.Video yükleme işlemi tamamlanmıştır artık paylaşıma açılabilir.

Filmlerin Embed Kodunu Almak

Film sitelerinde bulunan film izlemek dışında kendi sitenizde paylaşmak istiyorsanız bu filmlerin embed kodunu bazı siteler kendisi verirken bazı siteler embed kodunu paylaşmak istemez bu yüzden videoyu paylaşıma kapatır ve sadece kendi sitesi üzerinde bulunabilir bu video ama ancak videoyu indirip kendiniz yüklerseniz videoyu paylaşabilirsiniz.Paylaşıma açık olan sitelerde ise videonun bulunduğu sayfada fare ile sağ tuşa tıklıyorsunuz ve kaynağı göster dedikten sonra açılan sayfada control (ctrl ) + f yaparak çıkan arama kutucuğuna iframe yazıyorsunuz ve böylelikle paylaşıma açık olan izlenebilir olan filmin kodu bulunuyor iki iframe arasında iframe’de dahil olarak kodu kopyalıyorsunuz ve sitenizde yayınlıyorsunuz.Bazen birden çok iframe kodu bulunabilir burada hangisinin hangi filme ait olduğunu siz tahmin etmelisiniz zamanla kazanılan tecrübe ile bu çok basit gözükecektir. Türkçe dublaj film izlemek ve paylaşmak konusunda yardımcı olacak siteler ile tecrübe kazanabilirsiniz.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Büyük uğraş veriliyor cidden kaliteli hizmet veren film siteleri sayılı bu yüzden.

    YanıtlaSil
  2. Film isi zor is hemen siteyi kapatiyorlar kurakina uynak lazim gibi

    YanıtlaSil
  3. Yazıda sanki korsan film izlemek çok iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor Keşke bu işlere hiç gerek kalmadan telif haklarını çiğnemeden filmleri izleyebileceğiniz bir platform olsa

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.