-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Arabesk Müziğin Kalbi Radyo 2000 ve Radyo Megasite

ads
ads
Ülkemize özel bir müzik türü olarak bilinen ve geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan arabesk müziğin dinleyicilere ulaşmasını hedefleyen arabesk radyo kanalları, geçmişten günümüze kadar aynı popülerlikte devam eden bu müzikleri hayran kitlelerine ulaştırarak oldukça önemli bir iş başarmaktadırlar.

Arabesk Müziğin Tarihçesi

Ülkemiz özgü oryantal bir halk müziği türü olan arabesk müzik, duygusal şarkı sözleri, anlattığı umutsuz aşk hikayeleri ve hasret temalı sözlerini konu olarak kullanmakta ve şarkı içerisinde kısa enstrümantal kısımlar da bulundurmaktadır. Kelime anlamı olarak Arap tarzı anlamına da gelen arabesk, Arap ezgilerinden esinlenilmiş ancak tamamen Türklere özgü bir müzik türü olarak piyasada yer almaktadır.


Arabesk Müziğin Kalbi Radyo 2000 ve Radyo Megasite


Türkiye’de ilk olarak 1940’lı yıllarda ortaya çıkan ve ilk temsilcisi Haydar Tatlıyay olan arabesk müzik, 1960’lı yıllarda başarılı temsilcileri Adnan Şenses, Ahmet Sezgin, Orhan Akdeniz ve Abdullah Yüce ile patlama yapmış, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur gibi yıldız isimlerinde döneminde ise zirveye çıkma fırsatı elde etmiştir.

Günümüzde yeni nesil sanatçılar arasında da arabesk müziğe gönül veren isimler bulunmaktadır. Bu isimler şarkılarını genel olarak arabesk radyolar ile hem ülkemize hem de dünyanın farklı kesimlerine yaymaya çalışmaktadırlar.

Arabesk Radyo - Radyo 2000 Hakkında

90.6 frekansı ile İstanbul il sınırları içerisinde karasal yayın yapan ve arabesk sevenleri kendine bağlayan radyo 2000, İstanbul’un çevresindeki illerde de karasal yayın üzerinden dinlenebilmektedir. Arabeskin kalbi sloganı ile yola çıkan ve arabesk radyolar arasından sıyrılarak kendini göstermeyi başarmış olan radyo 2000, uydu üzerinden yaptığı yayınlar ile ülkemizin dört bir köşesine arabesk fantezi şarkılarını ulaştırmakta ve internet üzerinden yaptığı yayınlar ile adını dünyaya duyurmaktadır.

Arabesk Radyo - Radyo Megasite Hakkında

Arabeskin en iyi adresleri arasında yer alan radyo Megasite, Ankara merkezli bir radyo kanalı olup Ankara ve çevresindeki illerde 101.1 frekansı ile karasal yayın imkanı sağlamaktadır. Arabesk ve fantezi müziğin yanı sıra Ankara yöresine ait oyun havalarına da yer veren radyo Megasite, 1993 senesinde yayın hayatına başlamış ve günümüze kadar başarılı bir şekilde gelebilmiştir.

Kaliteli yayın prensibine sahip olan radyo Megasite’ye karasal yayın üzerinden ulaşamayan dinleyiciler kesintisiz internet yayını ile dünyanın neresinde olursa olsun bu radyoyu dinleyebilmekte ve arabesk müziğin tadını çıkarabilmektedir. İnternet üzerinden www.radyodinletfm.com adresinden istediğiniz bütün radyoları online olarak takip edebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. bir zamanlar, Ankara'da iken ne dinlerdim. Eski günlerdi ama güzeldi o jingle'ı hala kulağımdadır. Geçen sene bi haber görmüştüm patronu öldü veya öldürüldü gibisinden. Doğru mudur bilmem ama gerçekten kaliteli bir radyodur megasite

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.