-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Müşteri temsilcileri ne işe yarar

ads
ads
Müşteri temsilcileri ne işe yarar
Herhangi bir hizmet ya da  ürün satın aldıktan sonra veya alım öncesinde bilgi vermek amacıyla firmaların oluşturduğu müşteri hizmetleri birimi sizlere her türlü bilgi akışını sağlayabilir. Bunun için sizler de müşteri temsilcilerinin sizleri yapacağı bilgilendirmelerden faydalanmanızı bilmeniz gerekir. Öncelikle hizmet aldığınız ya da almayı düşündüğünüz firma ya da şirket veya kurum ile ilgili bir araştırma yapılması gerekmektedir. Daha sonra da kurumun müşteri hizmetleri telefon numarası not edilmeli  ve gerektiği durumlarda bilgilenme amaçlı ya da sorun ortaya çıktığında sorun çözme odaklı olarak müşteri temsilcileri ile görüşmeler yapılmalıdır.

Müşteri temsilcileri 7/24 hizmet vermekle mükelleftir. Çünkü teknolojinin giderek yaygınlaştığı günümüzde bütün işler telefonla halledebilir oldu. Dolayısıyla da firmalar iletişim birimlerine müşteri temsilcileri yerleştirerek kendilerini arayan kişilerle en iyi şekilde iletişimi sağlayarak firmayı en iyi şekilde temsil eden müşteri temsilcileri birimini oluşturdular. Sizler de herhangi bir konuda bilgi almak için yapmanız gereken en önemli iş, firmanın müşteri hizmetleri biriyle çağrı merkezi aracılığıyla iletişime geçmek ve sorunlarınızı aktarmak ya da kampanyalar hakkında bilgi almak, teknik servis konusunda destek almak, ürünler hakkında fikir almak, çözüm bulmak amacıyla da görüşebilirsiniz.


Bazı durumlarda müşteri hizmetlerini kullanmak zorlaşabilir. Çünkü aşırı yoğunluktan dolayı sırada beklemeniz canımızı sıkabilir. Bu durumlarda müşteri temsilcisi ile kısa yoldan nasıl görüşülür önceden araştırmak sizlere avantaj sağlayabilir. Bazı firmaların oldukça yüklü müşteri potansiyeli bulunmaktadır. Bu firmalar müşteri temsilcileri aracılığı ile sizlere hizmet üretirken sizi bekletmek zorunda kalabilir, ancak eğer kısayol tuşlarını kullanma özelliğini kullanırsanız ya da üye olduğunuz firmanın kartınızın size sunduğu avantajlar ya da firmanın size özgü tanıdığı işlemleri yaparsanız, bir an önce müşteri hizmetlerine bağlanıp gerekli desteği alabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Asıl görevlerei müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak olması gerekirken müşteriye başka ürünler de kakalamaya çalışan kişiler

    YanıtlaSil
  2. Musteri hizmetleri ile gorusmek eskisi gibi kolay degil dogru kisiyi bulmak mesele

    YanıtlaSil
  3. müşteri temsilcisi kurum ile müşteriler arassındaki diyaloğu sağlayan görevli kişilerdirbence bunlar olmassa iletişim boşluğu olacağı için daha büyük sorunlar çıkardı.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.