-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET

ads
ads

DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET HATASI VE ÇÖZÜMÜ



Google chrome tarayıcısı ile bir internet sitesinde bağlandığınızda veya bağlanmaya çalıştığınızda şu şekilde hata karşınıza çıkıyor "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" bu hatanın çözümünü aşağıda vereceğiz.

DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET




Bu hatayı alan kişiler genel olarak internet ile bağlantı kuramazlar bu sebeple ilk olarak internet bağlantınızı kontrol edin ve sorunları gidermeyi deneyin. Modeme reset atın, kablolarda herhangi bir sıkıntı var mı kontrol ederek cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin. 



Ayrıca güvenlik duvar ve virüs yazılımız da olan Chrome ağına erişimine izin vermeniz gerekmektedir. Bunu ayarlar kısmından yapabilirsiniz. 


DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET ÇÖZÜMÜ NEDİR?




Bu hatanın en büyük nedenlerinden biri kuşkusuz internet bağlantınızdan kaynaklanmaktadır. Bağlantınızın kopmuş olması veya geçici olarak bir ağ bağlantısı sorunu yaşıyor olmanızdan kaynaklanmaktadır. 



Bunun için yapmanız gerekenleri aşağıda sıraladık:



  * Modemi yeniden başatın.

  * DNS sunucularını değiştiriniz. (sorunun diğer bir nedeni de DNS sunucularının iyi çalışmamasından kaynaklıdır. Bundan dolayı safe DNS veya Open DNS sunucuları kullanabilirsiniz.
  * DNS sunucularınızı 195.46.39.39 ve 195.46.39.40 olarak değiştirirseniz sorun düzelecektir.

'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' hatasının diğer bir nedeni ise iP bilgisini modemdem alamaması olarak görülmektedir. Eğer durumdan bundan kaynaklanıyorsa yapmanız gereken kendiniz İP adresi girmelisiniz.




Bir önceki konumuzda "Bilgisayar fanı çok ses çıkartıyor!" bilgisayar fanı neden çok ses çıkarır ve fan sesini azaltmanın yollarını konumuzda belirttik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Benimde başıma gelen bir problemi çok güzel açıklamışsınız, yardımcı olacaktır

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.