-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kara Listedekilere Kredi Veren Bankalar Hangisi

ads
ads
Kredi çeken ya da kredi kartı kullanan kişiler, borçlarını ödememeleri halinde Merkez Bankası’na bildirilerek kara listeye girerler ve kara listeye girenlerin kredi kullanması artık bir hayli zorlaşır.

Kara Listede Olanların Kredi Kullanması

Kara listedeki kişilerin kredi kullanabilmesi için ilk ihtimal, tüm borçlarını ödemek suretiyle kara listeden çıkmaya çalışmalarıdır. Ancak borç ödense de 5 yıl daha kişi listede kalır ve bu süre sonunda çıkar. Bu yüzden borç ödenir ödenmez kredi alınamasa da borçlar ödenmişse bazı şartlarla kredi kullanılabilir.

Bu durumda ise bankalar genellikle bir gayrimenkulün teminat gösterilmesi ve bu gayrimenkul üzerine ipotek konulması ile belirli şartlara haiz kefil ile kredi kullanılmasına imkan tanımaktadır. Aksi takdirde uzun süre kredi kullanamayacak olan kara listedeki kişilerin hayatı felç olacaktır.

Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar

Merkez bankası ile anlaşma sağlayan bazı bankalar kara listedekilere kredi verebilmektedir. Ancak geri ödeme noktasında sabıkalı olan kişilerin kredi alması yalnızca ipotek veya kefil şartıyla mümkündür. Kara listede olanlara kredi veren bankalar sınırlı sayıda da olsa vardır.

Finansbank

Bankanın amacı kara listede olan bu kişilere de kredi vererek potansiyelini arttırmaktır. Bu yüzden müşterinin eğitim durumu, mesleği, gelir seviyesi gibi şartların incelenmesi üzerine kredi verebilir.

Denizbank

Kredi konusunda esnek uygulamalara imza atarak hemen herkese kredi vermeye çalışan banka, kara listedekilere de kucak açmaktadır. Kişilerin durumlarına veya teminatlarına bakarak kredi imkanı sunabilmektedir.

Garanti Bankası

Bu banka borcu yasal takip altında olan kişilerin kredi kullanmasına imkan tanır. Kara listede olan kişiler için de şartların sağlanması halinde kredi verebilmektedir. Ancak bu durumlarda borçluya güvenin düşük olması sebebiyle faiz oranları yüksek olacaktır.

İş Bankası

İş bankasının bireysel müşterisi olarak daha önceki borçlarınızı yapılandırmış veya ödemişseniz kredi başvurusu yapabilirsiniz. halen kara listedeyken de şartları sağlamanız halinde kredi imkanı vardır.

Kara listedekilere kredi veren bankalar arasında ING BANK, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi bankalar da bulunmaktadır. Bu hususta bankalar ile bire bir görüşerek şartları ve faiz oranlarını öğrenerek en karlısını seçmeniz yararınıza olacaktır.

Konu hakkında detaylı bilgiler için tıklayınız.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Kara listede olanlara kredi verildiğini bilmiyordum bu bankaların verdiğini öğrenmek iyi oldu.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.