-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Güncel İftar Saatleri İllere Göre

ads
ads
Yakın bir zaman önce üç aylara girmiş bulunmaktayız. Recep ayındaki regaip kandilini geçtiğimiz günlerde kutladık. Recep ayından sonra Şaban ayı gelmektedir ve sonrasında 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayını karşılayacağız. Hayırlısıyla gelmesi dileğiyle. Konumuz Ramazan ayı ile ilgili iftar saatleri, sahur vakitleri, ve Ramazan ayında yapılması gerekenler ile ilgili bilgilere yere vereceğiz.


Güncel İftar Saatleri İllere Göre


Büyüklerimizden zaman zaman duyarız "nerede eski ramazanlar" diye. Evet her geçen sene insanlar eski ramazanları arar durur. Eski zamanlarda Ramazan-ı şerif ayı gelmeden öne bile kendini hissettirir ve manevi olarak zaten hava değişir adeta ben geliyor der gibiydi.  Şu zamanlarda kısmende olsa eski ramazanları aratmayacak derecede güzellikler olmaya başladı. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayı bizim için bir nimet ve güzelliktir. Ve bu ayın içerisinde Kadir gecesi denilen çok bereketli ve hayırlı gün vardır. Bu gün Ramazanın son 10 günün içinde ki tek gecelerde saklıdır. Genel olarak 27. gecesi olarak tahmin edilmektedir. Tabi ki herşeyin en doğrusunu Allah (c.c) bilir.


İftar Nedir?


İftar, güneşin batması ve akşam vaktinin girmesi ile tutulan orucun açılmasına denir. Bununla birlikte akşam ezanının okunması da iftar etmemiz gerektiği anlamına gelmektedir. En kesin sonuç iftar saatlerini bildiren yerlerdir.  Takvimler her zaman sabit kalmıştır. Bununla birlikte teknolojinin hızlı gelişmesi sonucu ise zaman internet çağı olmuştur. İnsanlar ellerinden düşürmedikleri akıllı telefonlar veya bilgisayarlar da arama yaparak bulabilecekleri gibi iftar saatlerini teknolojiyi kullanarak elektronik yollardan bulabilirler. Bu yüzden en doğru bilgi veren yerleri tercih etmeleri önerilir. Türkiye'nin en kalabalık şehri olan ve dünyanın en güzel ili, incisi İstanbul'da iftar etmek bir başka oluyor.  istanbul iftar saati vakitlerini kolayca öğrenebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizin genelini kapsayan sistemde hangi ilde olursanız olun kategorilere göre bulunduğunuz yerin iftar saatini  öğreneniz mümkün.  Tabi bunun yanı sıra imsak vaktini de bilmek gerekir. Buna binaen sahur ile ilgili de kısa bir not düşelim. 


Sahur nedir?



Aslında sahurun ne olduğunu bilmeyen insan yoktur gibi ülkemizde. Ancak sahurun kısaca tanımını yapalım: sahur, güneş battıktan sonra genelde gecenin bir kısmından sonra güneş doğana kadar yenilen yemek zamanıdır. Yani oruç tutmak isteyen kişi imsak vaktine kadar yemek yiyebilir, su içebilir gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir. İmsak vakti girdiği andan itibaren yeme içme kesilmesi lazım çünkü oruç tutma vakti girmiştir. Sahura kalkmak da zaten bir niyet olduğu gibi dil ile de bunu söylemek en güzelidir. Niyet ettim Allah rızası için bugün ki Ramazan orucunu tutmaya diye niyet edilir. 


Ankara'da ülkemizin büyük şehirlerdendir. Memur şehri olarak bilinen ancak İstanbul gibi birçok insanı bünyesinde barındıran başkentimizin oldukça güzel yerleri vardır. Ankara iftar saati ile istanbul arasında pek uzun bir zaman yoktur. Ülkemizde genelde doğu ile batı arasında biraz zaman farkı vardır. Buna göre değişiklikler oluşmaktadır. 

Orucumuzu açarken iftar duası vardır. Bu duayı yapmak güzeldir. Sahurda ise sahur duaları vardır. İmsak vaktine kadar yiyip içtikten sonra dua ile oruca başlamak ne güzeldir. 

Konumuzu üç aylara girince okunacak dua ile bitirelim:

ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ RACEBE VE ŞA’BANE VE BELLIĞNA RAMEDAN” "ALLAH'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." (Ahmed bin Hanbel, Müsned, 1/259

Bu makalemizi yazarken bilgi ve içeriklerle ilgili yararlandığımız ana kaynak adres "https://www.iftarsaatleri.co/" internet sitesinden ilham alınarak konumuzu  oluşturduk. Ayrıca adı geçen sitede daha fazla geniş bilgiye yer verilmiş, sahur duası, iftar duası ve daha birçok kategorinin yer aldığı ve özellikle de iftar ve imsak vakitlerini hangi ilde yaşıyorsanız ona göre öğrenmeniz mümkündür. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.