-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Geniş Bir Bilgi Arşivi

ads
ads
İnternet başlı başına bir veri arşivi haline geldi. Öyle ki gündelik yaşamlarımızın video ve fotoğraflarının bile dahil olduğu, insanoğlunun hemen tüm deneyim, bilgi, birikim ve görselleriyle, sürekli olarak dolmaya devam eden bir depo durumunda.  Bu geniş arşiv içerisinde doğru bilgiye ulaşmak, giderek daha fazla zorlaşmaya başladı bile denilebilir. Veri tabanının böylesi büyümesi, bir konu hakkında sunulan farklı bilgiler gibi kargaşalıklar, ihtiyaç duyduğumuz bilgiler için doğru platformlara ulaşmamızı zorunlu kılıyor. Örneğin basit bir “ Avea kontör gönderme “ sorgusu yapıldığında, karşılaşılan farklı sonuçlar arasında doğru olanı bulmak da hayli vakit alabiliyor.

Doğru Bilgiye Ulaşma Yöntemleri

Arama motorlarına yazılan örneğin “ Tramer nedir? “ gibi, sıklıkla ihtiyaç duyulan bir bilgiye ulaşmak internet sayesinde çok kolaylaştı. Bununla birlikte kirli ve yanlış bilgi kaynakları ile çeşitli nedenlerle alakası olmayan sayfalara yönlenmek gibi sorunlar, böylesi bir bilgiye bile ulaşmak konusunda sorunlar oluşturuyorlar. Öncelikle bilgi almak amacıyla kullanılan web platformlarının, kendilerini kanıtlamış olmasına dikkat edilmesi önemlidir. Örneğin birkaç farklı bilgi alınmalı ve bu bilgiler uygulamalı olarak kullanılmalıdır. Yönlendirme ve bilgilendirmenin birkaç defa doğru olması, o platformla ilgili sizde tatmin edici kanaat notu oluşturmalı.

Geniş Bir Bilgi Arşivi


Birkaç denemenin ardından alınan verimli sonuçlar, daha sonra arayacağınız çeşitli bilgiler için de, deneyimlediğiniz bu platformun arşivine başvurmanızı sağlayacak önemli bir ayırıcı olacaktır. Basit soruların yanı sıra, “ sağlık kurumları işletmeciliği nedir? “ gibi daha odaklanmış alanlarda yapılan sorguların sonuçlarının tatmin edici şekilde platform da bulunmasına dikkat edilmesi önemlidir. Oldukça zor hazırlanabilecek ve hazırlarken de çeşitli kaynaklara başvurulması zorunlu olan bu tür bilgiler, platformun harcadığı emek ve bilgiyi sunarken ciddi bir zaman harcanmış olmasının kanıtı olarak kabul edilebilir. Bu doğrultuda hareket eden bir web platformunun amacının ise bilgi aktarımı olduğu güçlü varsayımı oluşturulabilir. Alanlarında uzmanlaşmış çok geniş bir editör kadrosu tarafından, birlikteliğin gücü olarak hazırladığımız web platformumuz, aradığını her türlüm bilgiye, an pratik ve en hızlı şekilde ulaşmanızı sağlamaya odaklanmıştır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Doğru bilgiyi bulmak birazda tecrübe işi. Örnek olarak 15 yıllık internet yaşantım boyunca artık aradığım bilgiyi tek tıkla bulur hale geldim. İnternette reklamların içinden bilgiyi bulmak gerçekten zor. Sırf sitelerin fazla reklamlarından dolayı insanlar addblock kullanmaya başladı buda sitelerin kazancını büyük ölçüde düşürdü.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.