-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Paslanmaz Tel ve Boru Çeşitleri: KARACA PASLANMAZ

ads
ads
Çelik alaşımından elde edilen paslanmaz çelik teller de bir çeliğin tüm özelliklerini barındırır. Yine bu ürünleri kullanılacak noktaya bağlı farklı molibden, krom ya da karbon miktarları eklemek mümkündür. Ancak genel anlamda bu ürünlerin ısıya ve korozyona son derece dayanıklı olduğu bilinmektedir. Örgü, düz ve kafes olmak üzere farklı şekillerde bu tellerin üretilmesi mümkündür. Aslında tamamen ihtiyaca bağlı olarak geliştirilen bu ürünler kilometrelerce uzunlukta ahi olabilmektedir. Çekme ve bükme mukavemetleri çok yüksektir. Ayrıca parlak bir yapıları vardır. bu sayede estetik bir görünüm de elde edilmiş olur. Bu tellerin çok milimetrik ebatlarda üretimi de mevcuttur. Genellikle elektrik sektöründe kabloların içerisinde bu teller kullanılmaktadır. Yani kullanım alanına ve şekline bağlı olmak üzere ebat ve uzunlukları değişkenlik gösterebilir. Karaca paslanmaz çelik firması da paslanmaz parlak tellerin üretimini ve satışını gerçekleştirmektedir. Kullanılacak noktaya bağlı geliştirilen bu teller aynı zamanda stoklarda da bulunmakta ve ihtiyacı hemen karşılayabilmektedir.

Paslanmaz Tel ve Boru Çeşitleri: KARACA PASLANMAZ


Paslanmaz Çeliklerde Yüksek Isılara Dayanım


Çelik teller 500 C’ye kadar olan yüksek ısılara dahi dayanım göstermektedir. Özellikle nükleer sanayide, endüstri ve kimya sanayinde bu ürünler çok fazla kullanılır. ayrıca pas kusmadıkları için de hijyen standartlarına uygundur. Bu özellikleri sayesinde de gıda sektöründe tercih edilir. Paslanmaz çelik dendiğinde akla yalnızca tarla ve bahçelerin kenarlarında bulunan örgü teller gelmemelidir. Çünkü paslanmaz çelik teller çok geniş bir yelpazede üretimi yapılan ürünlerdir.

Paslanmaz Tel ve Boru Çeşitleri: KARACA PASLANMAZ 1


Paslanmaz Çelik Telin Asit, Su ve Basınca Dayanımı


Paslanmaz çelik tel yüksek miktarlarda krom ve mobilden içerir.  Bu sayede de asit, su ve basınca son derece dayanıklıdır. Yıllar geçse de bunlara maruz kalsalar dahi korozyon dayanımlarını korurlar. Ancak bu teller, yani denizlerde ve aside maruz kullanılacak olan teller farklı içeriklerde üretilir. Dolayısıyla kullanım alanına göre üretilen teller tercih edilmelidir. İşte paslanmaz tellerin en sık kullanıldıkları alanlar,


  • Petrol ve gaz çıkarma, işleme ya da saklama sektöründe,
  • Gemi yapımı ve sondaj işlemleri,
  • Uçak yapımı, bakımı ve onarımı,
  • Petrol ve kimyasal tesisler,
  • Isıtma ve havalandırma sistemi yapımlarında,
  • Elektrik sektörünün her alanında,


Çelik Yaylık Teller,


Paslanmaz yaylık teller soğuk çekilme işlemleri ile elde edilen paslanmaz parlak tellerdir. Yüksek yüzey gerilimine de sahip olan bu teller son derece sert bir yapıya sahiptirler. En sık uzay teknolojisi, otomotiv sektörü ve gıda ve ilaç sanayinde kullanılırlar. Bu telleri elek teller ile karıştırmak yanlıştır. Çünkü elek teller bu teller kadar sert değildir. Elek teller yumuşak ve şekil alabilir bir yapıya sahiptir. Karaca paslanmaz çelik firması yaylık ve elek teller konusunda öncü firmalardan diridir. İhtiyacınıza en uygun paslanmaz çelik teli bu firmadan piyasa koşullarının çok altına temin edebilmeniz mümkündür.

Paslanmaz Boru Çeşitleri için doğru adrestesiniz


Çelik elementi elde edilirken demire krom karıştırılmaktadır. Dolayısıyla çelikten elde edilen bu paslanmaz boru da yüksek derecede krom içerirler. Hatta pasa mahal vermeyen kimya, gıda ve akaryakıt sektöründe de bu borulardan faydalanılır. Petrolün çıkarılması, taşınması ve işlenmesinde de bu boruların yeri son derece büyüktür. Paslanmaz borular yapım aşamasına göre 2 ana grupta incelenir. Bunlar dikişli ve dikişsiz paslanmaz borulardır.

Dikişli Paslanmaz Boru


Dikişsiz paslanmaz borulara nazaran daha dayanıklı bir yapıları vardır. Özellikle basında karşı son derece dayanıklıdırlar. Bu nedenle baraj ve liman yapımlarında çok fazla kullanılırlar. Aynı zamanda tesisatın kuvvetlendirilmesi için de yine bu borulardan destek alınır. Ancak en sık endüstri sektöründe bu borular tercih edilir. Estetik kaygısı olmayan ve ısı ya da basınca dayanıklı olması beklenen bu sektörde dikişli paslanmaz borular vazgeçilmezdir. Bu boruların yüzeyleri pasif şekilde bir koruma tabakası ile kaplıdır. Bu nedenle oksijen ile oksitlenme söz konusu olduğunda bu koruma tabakası devreye girmektedir. Karaca paslanmaz çelik firması da dikişli ve dikişsiz olarak tüm çelik boru ihtiyaçlarını kısa sürede karşılaşmaktadır. Ayrıca ihtiyaca uygun ebat ve boyutlarda üretim yapabildiği gibi stokları sayesinde de ihtiyacınız en kısa şekilde karşılamaktadır. Ayrıca bu borular Karaca paslanmaz çelik firması tarafından kullanım alanlarına göre yüzeyleri asitli, kumlu, fırçalı ya da polisajlı olarak üretilmektedirler.

Dikişsiz Paslanmaz Boru


Isıtılmış kütüğün hadde işleminden geçmesi ile elde edilen borulardır. Ayrıca son derece estetik bir yapıları vardır ve estetik kaygısının olduğu her sektörde kullanılır. Özellikle yeni yapılarda genellikle dikişsiz paslanmaz borular kullanılır. Dayanımları dikişli paslanmaz borulara göre daha azdır. Ancak korozyon dirençleri son derece yüksektir. Bu ürünler istenilen çap ve et kalınlığında üretilebilirler. Basınca dayanımları düşüktür. Bu nedenle liman ve baraj yapımlarında tercih edilmezler. Dikişsiz paslanmaz borular genellikle mimari, dekorasyon, inşaat ve mutfak sektöründe sık kullanılırlar. Yıllar geçse de paslanmaya karşı yüksek bir direnç gösterirler. Ancak sürekli nem ve su ile temas halinde olmaları bu boruların zamanla pas kusmalarına neden olacaktır. Karaca paslanmaz çelik firması son teknolojik işyerleri ile hem dikişli, hem de dikişsiz paslanmaz boru üretimine ve satışına devam etmektedir.

Kaynaklar: https://www.karacapaslanmaz.com/paslanmaz-boru

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.