-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Yapılan 5 Seo Hataları

ads
ads
Yapılan 5 Seo Hataları

En Fazla Yapılan Seo Hataları 

Bu yazımızda genel olarak yapılan seo hatalarından sadece  5 tanesini EN5 konumuz olarak sıralayacağız.

Bildiğiniz gibi seo çok önemli bir o kadarda çözülmesi zor bir kavramdır. Bundan dolayı birçok kişi seocu adı altında kendini uzman sanabilir ancak durum öyle değildir. Bize göre seo uzmanı diye birşey yoktur. Sadece kendi tecrübeleri ile bir şeyler elde edebilecek seviyeye gelen ancak denizde kum tanesi kadar bilgileri olan uzmanlardır. Özellikle bizlerin yaptığı bir çok hata vardır bunlardan sadece  5 tanesini yazmak yeterli olacaktır.

1. Yeni açılan siteye hemen backlink almak: Bunun yerine düzenli birşeyler yazmak, içerik eklemek özellikle faydalı bilgiler daha yararlı olacağını göreceksiniz ancak sabretmeniz lazım biranda zirveye çıkamazsınız, belkide hiç çıkamayacaksınız ama çabalayacaksınız.

2. Düzenli içerik girmemek. Örn: her gün 100 tane özgün içerik girmeniz yerine devamlı şekilde günde bir tane özgün içerik girmeniz ve aynı saatlere denk getirmeniz faydalıdır. Ancak yapılan hatalardan bir tanesi bir veya kaç gün içerik basıp sonra siteyi boş bırakmak o siteyi iyi bir yerlere getirmez. Her şeyde olduğu gibi  devamlı olması fayda sağlayacaktır.

3. İçeriklerinizi sosyal ağlarda kendiniz paylaşmayın. Yapılan hatalardan biride budur. Eklediğiniz içerik index aldıktan sonra birçok sosyal ağda, imleme sitelerinde paravan bloglar ile destelemek kısa  zamanda sizi gerilere götürebilir. İçeriklerinizi  google'a indexlettirdikten bir kaç ay sonra paravan bloglarda desteklemeniz uygun görülmektedir.

4. Özgün içerik yanılgısı. Özgün içerik denilince  google'da index almamış yazılar veya içerikler olarak algılanıyor google'ın bizden istediği aslında tam olarak bu değildir. Özgün tamamen var olmayan bir ve insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şeyler üretmek. Örnek olarak: Google'da olmayan bir şey desem  ne yok ki? diyeceksiniz evet  önemli olan o olmayan bir şeyi bulup faydalı bilgileri iletmek.

5. Son olarak yapılan en büyük hata bir ton webmaster sitesi var ve bi o kadar seo uzmanı var. Burada yapılan hata her seo yazılarına , her uzmana ve bizde dahil kimsenin söyledikleriyle hareket ederek seo yapmayın deneyin, yanılın, batın ama bir şekilde mekanizmayı çözerek kendi beyninizle seo yapın.

Bir önceki En5 konumuz "En Sık Kullanılan 5 Android Uygulamaları"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Söylediklerinizin hepsini yapmaya çalışıyorum. Ancak henüz sitem bir kazanç elde etmemekte. Google üzerinde olmayanı bulmak gerçekten zor. Paravan blog olayına pek sıcak bakmamaktayım. Zaten paravan kullanmıyorum

    YanıtlaSil
  2. başta inanamadım ama bu hataların hepsini yapıyor muşum.

    YanıtlaSil
  3. Devamlılık ve istikrar çok önemli. Sitenin iyi yerlere gelmesi için olmazsa olmaz

    YanıtlaSil
  4. yeni siteye backlink çok tehlikeli. hele aldığınız backlink bir süre sonra kaldırılırsa site uçurumdan aşağı düşer.

    YanıtlaSil
  5. Hem sürekli olabilmek hem de özgün içerik yazabilmek kolay değil. Fakat yapabilenler de iyi kazanıyor haliyle

    YanıtlaSil
  6. Hepsini en az 1 kere yaptım, insan hatalarla öğreniyor. SEO'da böyle.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.