-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Şarjlı Diş Fırçalarının Klasik Diş Fırçalarından Farkı Nelerdir?

ads
ads
Elektrikli diş fırçaları, son senelerde daha çok tercih edilmeye başlandı. Diş fırçasının en temel noktası plak tabakasını kaldırması ve diş etlerini uyarmasıdır. Çoğu diş fırçası, doğru kullanıldığı takdirde dişleri temiz tutar. Doğru bir mekanik temizlik diş ve diş etlerimizin asıl gereksinimidir. Klasik olan diş fırçalarının bir takım avantajları vardır, bu avantajların başında da fiyat ve ulaşılabilirlik gelir. Diş hekimlerinin pek çoğu bu diş fırçalarını öneriyor ve aksi ispatlansa dahi bu durum bir süre daha değişmeyecek gibi.
Şarjlı Diş Fırçalarının Klasik Diş Fırçalarından Farkı Nelerdir?

Elektrikli diş fırçaları ise çoğu insan için pahalı bir tercih, dolayısıyla klasik diş fırçalarının iyi diş fırçalayabilmesi güzel bir durum. Klasik fırçaların taşınma kolaylığı, seyahat seçeneğinin olması iyi bir avantaj. Bu fırçalar elektrikli fırçalar gibi ağır ve hantal değil. Taşıması zor olan bir diş fırçası ile diş fırçalama alışkanlığını sürdürebilme pek kolay değil.
Elektrikli diş fırçasının avantajları
Klasik olan diş fırçalarının artıları olmasına rağmen, bazı durumlarda elektrikli diş fırçaları daha da avantajlı olabiliyor. Mesela klasik diş fırçasıyla iyi bir diş fırçalama yapamayan kişiler için daha çok elektrikli diş fırçaları öneriliyor. Özellikle yaşlı yada el becerileri kuvvetli olmayan kişiler için elektrikli fırçaların daha başarılı olduğu ortadadır. Amerikan Diş Sağlığı Derneği’ne göre omuz, kol ve dirseklerini sınırlı olarak hareket ettirebilen kişiler için elektrikli olan diş fırçalarının sağladığı katkı çok daha fazladır.
Klasik diş fırçaları özel yumuşak uçlu modelle diş ve diş etlerine daha az baskı uygular fakat diş fırçanızı tutarken bazen ne derecede baskı uyguladığımızı anlayamayız. Bu yüzden ne derece baskı uyguladığımızı kontrol etmede zorlaşır. Dişlere fazla baskı uygulama, diş minerallerinin aşınmasına, ağrıya ve diş hassasiyetine sebep olur. Bunlara bağlı olarak da diş çürüme riski oluşur. Elektrikli diş fırçalarında ise gene aynı şekilde yumuşak uçlu başlı kullanmak mümkündür ilk zamanlar farklı bir güç uygulandığı için kontrol etme biraz zor gelebilir fakat alıştıktan sonra elektrikli fırçanın sensörleri sayesinde fazla kuvvet uyguladığınızda cihaz sizi ışıkla uyaracaktır, dolayısıyla belirli bir süre sonra alışkanlık kazanırsınız.
Elektrikli diş fırçası nasıl seçilir?
Günümüzde elektrikli diş fırçaları; fazla kuvvet uygulandığında uyaran,  kaç saniye fırçalamanız gerektiğini belirten özelliklerdedir. Bu özelliklerin olması da diş fırçalamanıza direk bir katkı sağlar. Elektrikli fırçalar farklı titreşimler dolayısıyla diş ve diş etlerinizi temizleyerek uyarmaya çalışır. Ekonomik olan elektrikli fırçalar çok yönlü olarak hareket edemedikleri için ağız temizliği açısından pek yeterli değildir. Dolayısıyla elektrikli diş fırçası alırken üst seviye modellerin alınması önerilir. Hatta model konusunda diş hekimine danışılabilir. Yapılan araştırmalara göre plak tabakasını kaldırmada ve dişeti rahatsızlığını engellemede elektrikli diş fırçaları, klasik diş fırçalarından daha etkilidir. Elektrikli diş fırçası satın alacaksanız, her iki tarafa da dönen fırçaları tercih etmeniz daha doğru bir karar olacaktır.
Diş fırçası ne kadar sıklıkla değiştirilmeli?
İster elektrikli ister klasik olsun, diş fırçanız yumuşak kıllara sahip bir fırça olmalıdır. Gene her iki tür fırça için geçerli olan bir başka husus da, diş fırçasının her 2-3 ayda bir veya fırçanın kılları dik ve kuvvetli durmamaya başladığı zaman kesinlikle değiştirilmesi gerekir. Çünkü dik ve güçlü durmayan kıllara sahip olan bir fırça dişlerinizi, yeterli oranda temizlemeyecektir. Bunun yanında yumuşak kılları olan fırçalar diş minelerinize daha nazik bir basınç uygular. Piyasada farklı bütçelere uygun pek çok model ve marka vardır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.