-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Akıl Defteri (2000) - Memento

ads
ads

Akıl Defteri (2000) - Memento Filmi


sinema


Vizyon Tarihi: 27 Temmuz 2001
Yapımı :2000 - ABD
IMDb: 8.5
Tür : Gizem , Suç
Süre: 113 Dak.
Yönetmen : Christopher Nolan
Oyuncular : Guy Pearce , Joe Pantoliano , Carrie-Anne Moss , Mark Boone Junior , Jorja Fox
Senaryo : Christopher Nolan , Jonathan Nolan
Yapımcı : Elaine Dysinger , Jennifer Todd

Akıl Defteri (2000) - Memento Filmi Hakkında


Çok karma karışık bir  film  olan akıl defteri filmi her kesimin seveceği türden olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü çok kaliteli ve bir o kadarda karışık kurgusuyla her izleyenin anlayamayacağı senaryolarla doludur.  IMDb sıralamasında hak ettiği yerdedir.  2001 yapımı olan bu film izleyiciden tam puan alarak 10 üzerinden 8.5 almıştır.

Filmin sonuna kadar  tam olarak neler olup bittiğini anlayamıyorsunuz. Film başlıyor mu, bittimi yoksa başamı sardı hissi verdirerek kafaları allak bullak ancak sonunda bütün taşların yerine oturmasıyla işte bu diyebileceğiniz muhteşem filmdir.

Akıl Defteri (2000) - Memento Filminin özeti:


Oldukça  gösterişli ve çok pahalı giyimiyle öne çıkan  Leonard Shelby,  altında son model Jaguar araba... Bu kadar gösteriş  ve ihtişamın yanı sıra,  3. sınıf ve ucuz evlerde konaklar.  Ücretlerini peşin para olarak takdim eder.  Çok başarılı bir iş adamı sınıfında görüntüye sahiptir. 

Ortada cinayetler vardır. Ve katiller. Bu katil kimdir. Herkesten şüphelenebilirsiniz. Ancak katilin bulunması o kadarda kolay olmayacak. Büyük zorluklar zaman kazandıracaktır.  Leonard Shelby milyonda bir görülen hastalığa yakalanmıştır. Tedavisi olmayan geçici hafıza kayıpları yaşamaktadır.  Kaza anını tüm anlarına kadar hatırlayabilmekte fakat 15 dakika öncesini asla hatırlayamamaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Filmin sonuna kadar ne olacağını kestirememek başı ile sonu yada ortası belli olmayan aldatmacalı hikayeleri çok severim :)

    YanıtlaSil
  2. Ertelediğim bir filmdi ve sonunda izledim.Diyebilirim ki bir kere izlemek yetmeeeez ve filmin başında filmin sonunu gösteriyor film sondan başa gidiyor ona göre izleyin ve mümkünse sakin kafayla izleyin

    YanıtlaSil
  3. “Bu senaryoyu yazan insansa ben neyim?” diye sordum kendime. Kesinlikle harika bir film ki özellikle psikoloji severim diyenler kaçırmasın. Tek tavsiyem; sakin kafayla, dikkitli izleyin

    YanıtlaSil
  4. tek kelimeyle memento - akıl defteri filmi harika izlemek için geç kalmayın

    YanıtlaSil
  5. Film listemin içerisinde yer alan Memonto'yu bugün yarın izlemeyi düşünüyorum yorumlara bakılırsa geç kalmışız.

    YanıtlaSil
  6. bu kadar eski tarihe sahip olup bu kadar fazla izlenen bir baska filme rastlamadım en kısa sürede mutlaka izlemelisiniz

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.