-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İstanbul Araç Kiralama

ads
ads

İstanbul araç kiralama özellikle şehir dışından gelen ziyaretçilerin bir hayli işine yarayan bir hizmettir. Kişiler şehir dışından geldikleri zaman, alışık oldukları düzene geri dönmek ve o düzeni daimi etmek isterler. Yapacakları tatil veya herhangi bir iş görüşmesi olabilir. Fakat bu seyahat sırasında olabilecek en iyi yerde konaklamaları ve en iyi araçları kiralayarak konforlu bir seyahat geçirmeleri gerekir.
               
İstanbul Araç Kiralama


İstanbul Türkiye’nin kalabalık ve en sosyal şehridir. Sınıf farkının en çok hissedildiği yerlerden biri olan İstanbul’da, toplu taşıma kullanmak alışık olmayan kişiler için epey zordur. Bunun sebebi çok fazla toplu taşıma çeşidi olmasına rağmen, hiçbirinin hiçbir zaman boş olmaması ve her zaman karışıklık yaratmasıdır. Kliması olmayan otobüsler, olsa da çalıştırmayan şoförler ve aracın içerisinde bulan kalabalık, özellikle kalabalık bir şehirden gelmeyen ve yaşadığı şehirde yalnızca araba ile seyahat eden kişileri bir hayli rahatsız eder.
               
İstanbul Araç Kiralama Şartları

İstanbul araç kiralama olarak verilen hizmetin sağlıksız olmaması ve sorun oluşmaması için firmaların belirlediği bazı şartlar bulunmaktadır. İşini iyi yapan çoğu firma, araçları herkese temin etmemekte ve bazı resmi prosedürler aranmaktadır. Bu hem can sağlığını güvene almak, hem hırsızlık gibi ihtimalleri olabilecek en alt yüzdeye düşürmek, hem de araçların zarar görmemesini sağlamak amacıyla atılan ciddi ve gerekli bir adımdır.

Araç kiralamada kişinin arzına göre çeşitli araçlar bulunmaktadır. Kişi arzına ve bütçesine göre araç seçimi yapabilir.

Araç kiralamak için genelde uygulanan şartlar şu şekilde sıralanabilir:

     Ekonomik grup araçlar için İstanbul araç kiralama: Kişilerin en az 21 yaşında olması ve en az iki yıllık ehliyetinin olması gerekmektedir.
     Orta grup araçlar için İstanbul araç kiralama: Kişilerin en az 23 yaşında olmaları ve en az 3 yıllık sürücü belgelerinin olması gerekmektedir.
     Üst grup araçlar için İstanbul araç kiralama: Kişilerin en az 28 yaşında olmaları ve en az 5 yıllık sürücü belgelerine sahip olmaları gerekmektedir.
        Premium grup araçlar için İstanbul araç kiralama: Kişilerin en az 28 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Kişiler bunun dışında bir üst gruptaki aracı kiralamak isterlerse, genç sürücü paketinden yararlanarak belirlenen bazı güvenceleri alabilir. Bu sayede istedikleri aracı kiralamaları mümkün olacaktır. Fakat bunun haricinde, yukarıdaki şartları barındırmayan hiç kimseye araç kiralama hizmeti verilmemektedir.
               
Bunun haricinde kişilerin araç kiralama işlemini sorunsuz atlatabilmeleri için, ehliyetleri, kimlikleri veya pasaportları ile şubeye başvurmaları veya internetten yaptıkları rezervasyonlarda bu belgeleri ilgili kuruma ulaştırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde araç kiralama işlemi gerçekleştirmeleri mümkün olmadığı gibi, acil işleri bulunuyorsa da kişisel sorunlar yaşayacakları bir gerçektir.
Kişiler kiraladıkları araç ile ilgili bütün sorumluluğu kendi üzerlerine almaktadır. Kişiler araçlarını başka birine sürdürmek istiyorlarsa, bunun için de kurumumuza başvuru yapmaları gerekir. Aracı sürecek olan kişinin veya kişilerin ehliyetleri, kimlikleri ya da kimlik bilgilerinin bulunduğu herhangi bir belge (evlilik cüzdanı, pasaport, geçici kimlik belgesi gibi) ile kurumumuza gelmeleri veya bu durumu telefonla belirterek ilgili belgeleri tarafımıza ulaştırmaları gerekmektedir. Kira sözleşmesinde bu şartın belirtilmesi şartı bulunur, aksi takdirde oluşabilecek sorunlardan ve birtakım resmi işlemlerden kurumumuz sorumlu tutulmayacaktır. Bu kişilerin güvence paketleri olsa dahi ciddi maddi sorun yaşamalarına neden olabilir.

Kaza, hırsızlık ve üçüncü kişilere gelen zararlar gibi durumlarda, sürücünün hatasız olmasının belirlenmesi durumunda kurumumuz güvence vermekte ve bu tür işlemlerden kiralayan kişiyi sorumlu tutmamaktadır. Kişinin trafik kurallarına uyma, aracı belirlenen hız sınırının üzerinde kullanmama, alkolsüz araç kullanma gibi bazı yükümlülükleri bulunur. Aksi takdirde aracın başına gelenlerden kişi sorumludur. Aracın herhangi bir ceza yemesi durumunda, bu zararı da kişi karşılayacaktır.

Araç kiralama süresi genelde en az 24 saat olarak belirlenmiştir. Daha altında herhangi bir süre yoktur. Fakat kişi 24 saat dolmadan aracı getirebilir. Yine de 24 saatlik bir ödeme yapacağını unutmamalı ve aracın süresi geçtiği halde getirmemesi durumunda ek ödeme yapmasının gerekliliği unutulmamalıdır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.