-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » SEO’ya Sıfırdan Başlayanlar için Rehber – FURKAN DANACI

ads
ads

Dijital alanda markanızı büyütmek veya bu alanda meslek edinmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka SEO stratejilerini çok iyi öğrenmeniz gerekecektir.



SEO Nedir?

SEO; tam İngilizce açılımı “Search Engine Optimization” olan, dilimize çevrilmiş hali ile “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak bilinen bir internet terimidir. SEO, bir web sitesinin arama motorlarının organik sonuçlarında daha yüksek sıralamalar elde edebilmesi için optimize edilmesidir. SEO, herhangi bir internet işletmesi için daha fazla insan tarafından tanınmak -ve böylece- daha fazla fırsat yaratabilmenizi sağlar. Günün sonunda ise sizden hiç haberi olmayan insanları potansiyel müşteriniz yapabilir, potansiyel müşterilerinizi sadık müşterilerinize dönüştürmeye yardımcı olur. Bu ve birçok açıdan SEO, hayati derecede öneme sahip bir dijital pazarlama aracıdır.

SEO Nelerden Oluşur?

SEO stratejisi izlerken bazı önemli unsurları bilmeniz gerekir. Bu unsurlar, web sayfalarının arama motorlarındaki sıralarını belirler:

·         Anahtar kelimeler, internette araştırma yapan birisinin istediği sonuçları bulmak için kullandıkları sözcük veya sözcükler bütünüdür. Anahtar kelimelerin seçimi, hedef kitlenizin dikkatini çekmek ve onlara ulaşabilmek için oldukça önemlidir. Bu sebeple, içerik hazırlarken kullanıcıya sunulacak anahtar kelimeler zekice seçilmeli, iyi araştırılmalı ve özenle yerleştirilmelidir.

·         İçerik, web sitenizin hedef kitlenize ulaşmasını sağlayacak, web sitesini ziyaret eden kimseler ile ilişki kurmaya vesile olan ve dikkatlerini çekmeye yardımcı olacak önemli unsurdur.

·         Sayfa dışı SEO hizmeti, web sitenizi arama motorlarında yüksek sıralamalara yerleştirmek için yapılan her türlü harici uygulamayı ve taktiği içerir. Sosyal medya, link-building ve markalarınızın adının başka sitelerde geçmesi sayfa dışı SEO örnekleridir.

·         Yerel SEO, fiziksel bir konuma sahip işletmeler için izlenen Arama Motoru Optimizasyonu taktiklerini içerir. Yerel SEO çalışması yaparak, mahallenizde/ şehrinizde ikamet eden insanları mağazanıza çekilmesi ve satışların artması beklenir.  

·         SEM (Arama Motoru Pazarlaması) bir internet işletmesinin, arama motorlarının sonuç sayfalarında yüksek sıralama elde etmek için yaptığı -ücret ödenerek elde edilen- pazarlama taktiğidir.  Sosyal medya ve Google reklamları birer SEM örnekleridir.

Etkili bir SEO hizmeti almak için furkandanaci.com üzerinden detayları öğrenebilir, başarıya giden bir yol haritası oluşturabilirsiniz.

Kaynak: https://www.furkandanaci.com/



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.