-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » Tertil Nedir

ads
ads
Tertiyl (tertil) nedir ve ne anlama gelir. Tertil ile tecvit aynı mı?



"Tertil" kelimesi Arapça kökenli olup, genellikle dini bağlamda kullanılır. Kur'an-ı Keriym'i indiği gibi  tane tane her harfin hakkını vererek düzgün bir şekilde  Müzzemmil süresi 73/4 ayeti emri ile Kur 'an a   uyarak, güzel ve tane tane okuma anlamına gelir. Kısacası yazıldığı gibi okumak hiç bir harfi çıkarmadan ezip büzmeden tüm harfleri ile okumak.


 "Tertil" kelimesi, aynı zamanda düzenli, tertipli ve uygun bir şekilde okumayı da ifade eder. Bu terim özellikle Kur'an'ın düzgün ve anlamına uygun bir şekilde okunmasına büyük önem veren İslam kültüründe yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tecvid ise tertil ile aynı degil aynı olsa idi tertil tecvid olmaz tecvid tertil olur mu? Hak birdir. iki doğru olur mu? 




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.