-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Alexa Gerçekten Bu Kadar Önemli mi?

ads
ads
Alexa Neden bu kadar önemli :

Aslına bakarsanız  alexa  o kadar önemli bir şey değildir sadece bizim milletimiz her şeyi gözünde büyüttüğü  gibi  bizim memleketimizde    değeri  fazladır özellikle  webmaster'ler  çok önem verir  alexa ya

Ben sadece kendi firkirlerimi açıklayacağım   kendi görüşlerim bana göre  hiç bir değeri yoktur alexa'nın website işleri ile uğraşan bir çok webmaster arkadaşlar   alexa da sayılarını düşürmek için ellerinden gelenleri yapmakta son sürat ilerlemektedir        çeşitli programlar kullanarak  vs bu değeri  düşürmek oldukça kolaydır   bir çok  yöntemleri vardır  sitenize giren ziyaretçi sayısına  göre  değeriniz düşmektedir  proxy ıp lerle programlarla  günde sitenize milyonlarca sahte hit yaparak bu değeri düşürebilrisiniz çok basit şekillerde  bende öyle yapmış olsaydım  inanın  çok kısa sürede    yakın zamanda  en iyi derecelere gelirdim zaten siteniz kaliteli oldukça orjinal organik hitler geldikce ziyaretçi sayınız gerçek anlamda çoğaldıkça zaten    alexa değeriniz düşüyor  alexa değeri düştü diyede  siteniz google gözünde çok iyi durumda olduğunu varsayamayız bir yönden organik şekilde zaten     hitiniz çoksa zaten google  sitenizi üst sıralara çıkarır  sitenizi kalite görmesi  üst sıralar çıkması için google  alexa değerine bakarak karar vermiyor. kalitesine   geri dönüşümlü ziyaretler  sitenizde geçirilen  ortalama ziyaret vs bunlara göre pay biçiyor  google 

Anlam veremediğim bir husus ise  neden  alexa'nın üstüne bizim insnalarımız bu kadar düşüyorki yok alexa nın widgetini ekle   çanuk düşersin  yok bilmem ne  doğru tamam düşer ama bırakın kendi haline düşersede   düşer düşmessede düşmez bu kadar sıkıntı yapmanın anlamı yok  veya  uğrasmanın  hiç bir anlamı yok o kadar uğraş vericeğinize sitenize özgün bir makale girin  daha  çok yarar elde edersiniz ..

Demek istediğim alexa o kadar abartılacak kadar önemli bir kavram değildir  sadece bana göre boş zaman kaybı  bizim gibi insanlar sayesinde bir yerelere gelmiş insanların gözünde çok büyütülmüş bir sayaç sistemidir.

Yazar: Cengiz

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Bence alexa sadece reklam satımında etkili oluyor.Yani göz boyamaktan başka bir işe yaradığı yok :)) iyi bir makale olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.