-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Tantum Nedir - Zararları

ads
ads
Tantum Draje Yan Etkileri
Tantum Draje Doz Aşımı
Tantum Draje prospektüs

TANTUM DRAJE

Üretici Firma:Santa Farma

Etken Madde(ler):Benzidamin hidroklorür 50 mg

Piyasa Şekilleri:20 drajelik ambalajlarda.

Kullanım Şekli:Hekimin önerdiği şekilde.

Endikasyonları:

İltihaplı doku ameliyatları; burkulma, çıkık, ezik, tendinit, bursit, yanık ve benzeri durumlar; diş ve dişetiyle ilgili iltihap ve ameliyatlarda ve plastik cerrahi uygulamalarında; tonsillit, sinüzit gibi enflamasyonlu durumlarda, kulak ve burun ameliyatlarında; üroloji ve jinekolojide iltihaplı durumlar ve ameliyatlarda; solunum yolları hastalıklarında ve venopatilerde enflamatuvar ve analjezik olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Benzidamine karşı daha önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. Gebelerde güvenilirliği kanıtlanmadığından kullanılmamalıdır.
Uyarılar:
Uzun süreli kullanımlarda kan analizleri, böbrek fonksiyon testleri yapılmalı ve bozukluk saptanırsa tedavi hemen kesilmelidir. Nonsteroid antienflamatuvar ilaçlar karaciğer bozukluğu olan kişilerde ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalı ve uzun süreli tedavi görenlerde karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Yan Etkileri:

Seyrek ve genellikle hafiftir. Fazla kullanımda halüsilasyon görebilirsiniz. En çok görülen yan etkiler bulantı, epigastrik basınç ve yanma hissidir. Daha nadir olarak uykusuzluk, fotosensitif döküntü, baş dönmesi, sersemlik, çarpıntı, görme bozukluğu bildirilmiştir. Nonsteroid ilaçların yan etkileri yaşlı hastalarda daha sık görüldüğünden, bunlarda en düşük etkili doz kullanılmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

Bütün nonsteroid ajanlar gibi, diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır..


Gördüğünüz  gibi  tantum bir ilaç markasıdır  adıdır.  Fakat günümüz gençleri  zamanında   tantum  adındaki ilacı maksadı dışında kullanır oluyorlardı. Sıkça  adından söz ederlerdi en kötü özelliklerinden biride  halisinasyon göstermesidir.  Bundan dolayı kendi  başınıza bunu kullanmayın.  




Yukarıda da  belirttiğimiz  gibi bilinçsiz şekilde ve gereksiz biçimde bunu kullanmanız sizin açınızdan sakıncalı olabilir. Zaten takibi zorunlu reçete ile satıldığı için  almanız o kadar kolay olmayacak ve bu şekilde kötüye kullanım oranı azalacaktır. 


Hekim kontrolü olmadan uygunsuz kullanımlardan kaçınılmalıdır...


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. 5 tane birden atsam ölürmüyüm

    YanıtlaSil
  2. ben 8 attım. ama en az 10 atmalıydım

    YanıtlaSil
  3. bende 10 attim keske 15 atsaydim dedim fakat tam olarak kirk saattir uyuyamiyorum on taneyi yuttugumada cok pismanim sanki beynim uyumama izin vermiyormus gibi derhal uyumam lazim yoksa kafayi yiyecem sikintidan

    YanıtlaSil
  4. Ben 10 adet kullandım. Halüsinasyon gösterdi ve gayet de uyudum 4 saatcik. İnsan beyninin içini gördüm. Bu muazzam bir deneyimdi.

    YanıtlaSil
  5. Ben 8 tane attım hiç bir şey olmadı sadece uykusuzum

    YanıtlaSil
  6. Gunde iki kutu atiyodum takibe gecmeden once

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 tane tantum attım 30 saattir geçmiyor nasıl gecicek nolur yardım

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.