-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Yaş Kesen Baş Keser

ads
ads

Yaş Kesen Baş Keser Atasözü ve Anlamı.

Ağaçlar olmasaydı yaşam kalitemiz azalırdı. Yağmurlar yağmaz olur, oksijen sıkıntısı çekerdik. Ağaçlar hayatımızın bir parçası ve en önemli faydalı varlıktır. Hiç bir neden olmaksızın ağaç kesen bir insan, herhangi birini öldürmüş gibi suç işler.

Yaş Kesen Baş Keser


Ormanlar, kent ekonomisinde önemli bir yeri olan kaynaklarımızdan sayılır.  İklimlerin düzenli oluşmasında, toprakların daha verimli hale gelmesinde ve daha birçok faydalı sebep sunmaktadır. Bu sebepten dolayı her baltası olan gider bir ağaç keserse gün gelir her yer kupkuru çöl gibi olur. Artık verim alınamaz olur ve düzen bozulur. Bundan dolayı yaş ağaç kesenler her zaman kınanır ve çok kötü bir davranış olduğu bu atasözü ile açıklanmıştır. 

İnsanlar elbette ağaçlardan faydalanabilir. Eski zamanlarda daha çok ağaç kesilerek kış için hazırlık yapılırdı. Ancak bilinçli olan insanlar, yaş ağaç kesmezler bunun yerine kuru ve doğa için hiçbir işe yaramayan ağaçları keserek faydalanırlardı. Fakat tam tersi olarak bazı insanlarda yaz aylarından itibaren başlayarak yaş ve verimli ağaçları keserek kısa hazırlık yaptıkları bilinmektedir. Bu gibi durumlarla ormancılar çok karşılaşmıştır. 

Dediğimiz  gibi herkes bir ağaç keserse durumun ne olacağı bellidir. Bu sebepten dolayı ağaç kesimleri devlet denetimi altında yapılmalıdır. Hangi bölgede ve nerede, ne tür ağaçların kesilmesi gerektiğini orman müdürlükleri karar vererek belirlerler. Bu şekilde ağaç kesimleri denetimli ve düzenli olarak, zararsız şekilde kesilmiş olur aynı zamanda insanlarda bundan faydalanmış olur. 

Sonuç olarak bizlere düşen en büyük görev, ağaçları sevmek, fidan dikmek ve en önemlisi ormanlara zarar veren bireylere engel olmaktır.



Bir önceki konumuzda "Yarım Hekim Candan, Yarım Hoca Dinden Eder" atasözü, anlamı ve özdeyişini işledik. Konumuzda detayları görebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.