-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Hücre 211 Filmi (2009)

ads
ads

Hücre 211 - Cell 211 Filmi Hakkında:


Hücre 211 filmi  23 ödül kazanarak zamanının en iyi filmlerinden olmayı başarmıştır.  Fakat IMDb puanı olarak 7.7 seçilmiştir. Sonuç olarak IMDb tüm izleyenlerin oylamasıyla olmadığı için  onu fazla önemsememek lazım.   16 kere  aday gösterilen cell 211 filmi 2010 senesinde  İspanya'da en iyi film olarak seçildi.

Çok ince bir kurguya sahip her ne kadar basit bir cezaevi filmi gözükse de klasik hapishane filmlerinden farklı kulvarda üst sırala çıkmayı başaran nadir sinema filmlerindendir.  Şunu unutmamak gerekir ki  ilginç ve konu itibariyle farklı olan tüm filmler her zamanda ilgiyi üstüne çekmiştir. İşte bu filmde tam onlardan biri.


Hücre 211 Filmi (2009)


2009 İspanya ve Fransa yapımı filmin içeriği drama, aksiyon ve gerilimin iç içe olduğu en iyi hapishane filmi diyebileceğimiz tarzdadır. Filmin yönetmen koltuğunda "Daniel Monzon" oturmakta ve oyunculardan bazıları ise şunlar "Luis Tosar , Alberto Ammann , Marta Etura , Carlos Bardem , Antonio Resines" ile ortlama 2 saat kadar süren ve hiç sıkılmadan sonunun nasıl geldiğini anlayamadığınız nadir yapıtlardandır.

Hücre 211 Filminin özeti:

Yeni gardiyan olmak üzere iken "Juan"  çalışacağı cezaevine bir gün öncesinden gelerek etrafı meslek taşlarının gezdirmesini ister.  Tam bu sırada mahkumlardan bazıları yukarıdan bazı şeyler atarak camları kırar ve yeni gardiyan o anda başından yara alarak yere yığılır. 

211 nolu hücre vardır. Geçmiş dönemlerde kendini orada öldürmüştür. Uzun zamandan beri boş olan  o odaya sivil gardiyanı alırlar tam bu sırada mahkumlar isyan çıkarır ve yaralı şekilde  hücrede kalır.   Hapishane görevlileri  kaçarlar, o tek başına kalır. 

Mecburen mahkum gibi davranması gerekmektedir.  Ve öylede davranır onlardan biriymiş  gibi isyana eşlik eder. İçlerinden bazıları şüpheli olduğunu anlasada mahkumların reisi ne derse onu yaparlar. Bu yüzden mahkumların lideri bu kişiyi sevmiş mahkum kılığındaki gardiyan da gözüne girmeyi zekasıyla başarmıştır. 

Ancak işler ters gitmeye başlar, bundan sonrası daha kötü olacaktır. Artık gardiyan mahkumların yanındadır. Çünkü eşinin bir resmi gardiyan tarafından o kargaşa sırasında  öldürüldüğünü görür ve bunun cezasını en ağır şekilde verir. 

Buradan anlaşılan şu ki ne oldum denilmeyecek, ne olacağım denilecek.  Görüldüğü gibi  hayatta her şey olabiliyor. Aniden her şey alt üst olup gardiyanken mahkum durumuna düşebiliyorsunuz.

Bir çok ödüle layık görülen bu filmi izlemdiyseniz kesinlikle izlemelisiniz. 

Bir önceki film >> Ayin Filmi (2011)


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.