-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » İstanbul için önemli açıklama

ads
ads

Sağlık Bakanlığı'ndan damacana sularla ilgili beklenen açıklama geldi. İlk açıklama İstanbul için yapıldı. Diğer illerdeki sonuçlar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. İstanbul için yapılan 61 su dolum tesisi denetiminden geçer not alamayan 5 marka 'Buzada', 'Erpınar', 'Alps', 'Kervansaray' ve 'Yalısu' oldu.


YARGIYA BAŞVURACAĞIZ
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya bu sabah yaptıkları açıklamada, damacana sularında bakterilere rastlanmasına ilişkin, ‘Firma isimlerinin açıklanmasını bekliyoruz, o isimler açıklandığında yargıya müracaatımızı yapacağız’ dedi. Kaya, Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği'nin (TÜRKLAB) analiz ettiği 55 tanınmış firmanın sularından sadece 14'ünün temiz çıkmasının Türkiye için acı bir olay olduğunu anlattı.

ŞEBEKE SUYU DAHA TEMİZ
41 firmanın suyunda dışkı yoluyla bulaşan “koliform” gibi bakterilere rastlanıldığına işaret eden Kaya, “Şebeke suyunun kalitesini ölçmek için damacanaları da aldık ve bir analiz yaptık. Bu analizde şebeke suyunun daha temiz olduğunu gördük. İstanbul gibi bir yerde bile marka damacana sularında sağlığı tehdit eden maddeler çıkıyor” diye konuştu. “Firmalar, temiz suyu götürüp analizlerini yaptırıyor” diyen Kaya, şöyle konuştu: “Kalitesiz suya ozonu basarak berrak görüntü vererek insanları kandırıyorlar. Bunaltıcı kuyu suyunu arıtıp damıtıp bize kaynak suyu diye içeren işletmeler var maalesef. Sağlık Bakanlığı, bu konuda ciddi zafiyet geçirmiştir. Yanlış yapan kişiler ve firmalar bir an evvel açıklanmalıdır. En basiti 'sudan ucuz' deriz ama suda dönen oyunlar suyun ne kadar önemli olduğunu, pahalıya mal olduğunu, hayatımızda ne gibi olaylar doğurabileceğini ortaya çıkarıyor. Suyumuzu temizlememiz gerek. Firma isimlerinin açıklanmasını bekliyoruz, o isimler açıklandığında yargıya müracaatımızı yapacağız. Yargı yoluyla tüketicilerimizin hakkını arayacağız.”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:
İçme kullanma sularının takibini düzenleyen mevzuatımız Avrupa Birliği standartlarında usul ve esaslar içermektedir. Ambalajlı içme suları da bu çerçevede, Halk Sağlığı Müdürlüklerimizce ve Bakanlığımız merkez teşkilatınca mevzuata uygun olarak denetlenmektedir.. Devamı >>

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. bilgilendirme için teşekkürler





    -------------------------------
    http://www.ukashdestek.com

    YanıtlaSil
  2. Böyle iş olmaz bu milleti ne zaman sömürmeyi bırakacaklar acaba?

    YanıtlaSil
  3. İnsanların Artık güveni bi hayli eksildi su firmalarına en güvenir firmalarda bile sorun çıkmasından korukuyorlar yarın zaten bu firmalar ile ilgili detaylı bi açıklama yapılacakmış teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. bilgilendirme için saolun tedbirimizi ona göre alalım

    YanıtlaSil
  5. Artık su içerken bile düsünüyoruz. Yazıkkk

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.