-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » WordPress için Mükemmel 10 SEO eklentisi

ads
ads
WordPress en çok tercih edilen blog sicriptlerden biridir  ve çoğuda  hızlı bir şekilde büyümektedir ne kadar gelişmiş olsa bile   WordPress  haliyle  eklentilere  ihtiyac duyulmaktadır özgün içerik ne kadar önemli ise   WordPress için  seo çalışması bir o kadarda önem arzeder

Seo eklentisinin kurlumunu sizlere sunuyorum


1) All In One SEO
WordPress’in olmazsa olmaz SEO eklentileri arasında yer alan bir eklenti. Her ne kadar wpSEOfavorim olsa da, All In One SEO eklentisi de gerçekten fazlası ile kullanılan bir eklenti.
Bu eklenti vasıtası ile herhangi bir SEO eklentisinin yapabileceğini, hatta daha da fazlasınıyapabilirsiniz. Eklenti sayesinde yazılara, sayfalar vs. ait keywords/description gibi birçok ayarlamayı tek tık ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Ve internette eklentinin kullanımı ile ilgili anlatımların olması da, eklentiyi daha da cazip kılıyor. Eğer ki yeni blog açtı ve SEO eklentisi arıyor iseniz, All In One SEO işinizi görecektir. Hem de fazlası ile.
2) Google XML Sitemaps
Google ve aklınıza gelebilecek bilumum arama motorlarının sizi sevmesini/saymasını istiyorsanızGoogle XML Sitemaps gerçekten sizin için biçilmiş kaftandır diyebilirim.
Google’ın yanı sıra Bing ve Yahoo gibi büyük arama motorları için de sizin için otomatik bir şekilde Sitemap oluşturur. Ve böylelikle Google sıralamalarınızda da gözle görülür bir artış meydana gelecektir. Kısacası, blogunuzda SEO çalışmaları yapmaya başladı iseniz, bu eklentiyi hemen kurun. Çünkü fazlası ile, faydasını göreceksiniz. Buna emin olabilirsiniz.
3) SEO Friendly Images
WordPress’te her ne kadar bütün olarak SEO uygulanmasının yararı büyük olsa da, içerik bazlıSEO’nun da fazlası ile yararının görülmesi mümkündür. Örneğin resimleri ele alalım. Blogumuzdaki resimler, görsel aramalar vasıtası ile fazlası ile ziyaretçi çekebilir. Dolayısı ile bizlerin görsel bazlı SEO uygulaması demek, biraz daha fazla ziyaretçi demek olabilir.
Bunu gerçekleştirmek tabii ki bizlerin elinde. Şu yazımda bahsettiğim SEO Friendly Images adlı eklenti tam anlamı bu işi görüyor diyebilirim. Bu eklenti, yazınızdaki resimlere “yazınızın başlığını” ekleyerek, görsel aramalardan da ziyaretçi çekebilmenize olanak tanıyor. Yani alâkasız resim başlıkları yerine, resimlerinize başlık olarak, yazılarınızın başlıklarının getirilmesi gerçekten çok mantıklı diye düşünüyorum. Denemeye değer bir eklenti. Ayrıca kurulumu vekullanımı da oldukça basit.
Eğer isterseniz eklentiyi varsayılan ayarları ile de (değiştirme yapmadan) kullanarak tam verim alabilirsiniz. İsteğiniz şekilde de ayarlama yapabilirsiniz elbette, bu size kalmış bir şey.
4) Broken Link Checher
Her ne kadar denememiş olsam da, Broken Link Checker gerçekten faydası dokunabilecek bir eklenti olduğunu düşünüyorum. Eklenti, blogunuzdaki tüm kırık linklerden haberdar olmanıza olanak tanıyor. Kaldı ki kırık linklerin yarardan çok, zararı olduğu göz önünde bulundurulur ise gerçekten yararlı bir eklenti.
Ayrıca eklentinin Türkçe versiyonun da olması, kullanımını kolaylaştırıyor. Blogunuzda çok link kullanıyor iseniz ve bu linklerin çalışma olasıkları hakkında kafanızda soru işaretleri var ise, bu eklenti vasıtası ile bu soru işaretlerini giderebilirsiniz.
5) WP to Twitter
Site bazlı SEO ne kadar önemli ise, bir o kadar da sosyal paylaşım sitelerini sağlıklı bir şekilde kullanmak o kadar önemlidir. Örneğin; yazılarınızın otomatik olarak Twitter hesabınızda paylaşılması da gerçekten çok önemlidir. Bu hususta belki birçok eklenti vardır, fakat benim tavsiye ettiğimeklenti WP to Twitter’dır.
Gerçi kullanımı ile ilgili birçok anlatımı internette araştırma yaparak bulabilirsiniz, fakat kullanımı biraz zor/uğraştırıcı diyebilirim. Eğer ki alternatiflerini bulursanız onları da deneyebilirsiniz. Fakat internetteki kurulumları vasıtası ile WP to Twitter‘ı tam anlamı ile ayarladığınız zaman, emin olun çok iyi bir şekilde verim alırsınız.
6) Digg Digg
Sosyal paylaşım siteleri demiş iken, sosyal paylaşım siteleri ile ilgili olan bir eklenti ile anlatımımıza devam edelim. Bildiğiniz gibi Dünya devi olan birçok blogda, yazı içerisinde yazı ile birlikte kayansosyal paylaşım butonları mevcuttur.
Bunun SEO bazlı yararı ise; elbette blogun sosyal paylaşım siteleri ile içli dışlı olmasıdır. Ki bu, yani sosyal paylaşım siteleri ile içli dışlı olmak gerçekten çok yararlıdır. Ve bu eklenti ile de bu isteğinizi, kendinizi hiç yormadan gerçekleştirebiliyorsunuz. Eklentinin birçok alternatifi var, fakat Digg Diggadlı bu eklenti kullanım kolaylığı ile diğer alternatiflerinin arasından sıyrılıyor.
7) WordPress Related Posts
İçerik bazlı SEO’nun çok önemli olduğunu vurgulamış idik. Aslında “İçerik bazlı SEO nedir?” gibi bir soruya birden fazla yanıt verilebilir. Fakat bu soru sanıyorum ki, en sade bir şekilde şöyle cevaplandırılabilir: “İçerik bazlı SEO demek, içeriğinize/yazınıza ait sayfanızın, ziyaretçilerinizi doyurabilecek bir şekilde düzenlenmesidir.”
Teknik terimler kullanarak kafa karıştırmaya gerek yok. İçerik/Yazı sayfanızın göz doldurabilirliliği gözle görülür bir hâl almış ise, mutlaka blogunuzu takip eden kişi sayısı her geçen gün artmaya devam edecektir. İçeriğinizi daha da genişletmek istiyorsanız, WordPress için geliştirilmiş olan WordPress Related Posts (Benzer Yazılar) eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde, blogunuza yazdığınız yazı ile ilgili diğer benzer yazılarınızda listelenecektir. Böylelikle de diğer yazılarınızın okunacağı gibi, ziyaretçilerinizin blogunuzda kalma süreci de artacaktır.
Eklentiye ait sayfadaki kurulum sekmesinde yer alan kodu, benzer yazılarınızın listelenmesini istediğiniz yere eklemeniz yeterli olacaktır. Zahmetsiz bir eklentidir, tek tık ile her şeyi gerçekleştirebilirsiniz.
8) Automatic SEO Links
WordPress’te belki de en çok sevdiğim eklentilerden birisi de Automatic SEO Links adlı eklenti olsa gerek. Çünkü profesyonelce hazırlanmış olan ve şu yazımda da bahsetmiş olduğum bu eklenti, yazılarınızdaki kelimelere otomatik olarak/uğraştırmadan linkleme yapabiliyor.
Şöyle ki; blogunuzdaki önemli olduğunu düşündüğünüz yazılarınıza zaman zaman blogunuzdakikategorilerden/etiketlerden linkleme yaparsınız. Fakat bunu elbette insanlık hâli olarak unuttuğunuz zaman da olabilir. Fakat Automatic SEO Links ise bunu hiç unutmuyor ve sizin belirlediğiniz kelimelere otomatik olarak, belirlediğiniz linkleri yazılarınıza ekliyor. Gerçekten çok kullanışlı bir eklenti olduğunu düşünüyorum. Bu harika eklentiyi, sizlerin de denemesini öneririm.
9) External Links
Birçok kişi dışarı verilen linklerin nofollow olarak ayarlanmasının yararlı olduğunu düşünüyor. Dolayısı ile eğer ki blogunuzu açtığınızdan bu yana bunu gerçekleştirmemiş iseniz, eskiden paylaştığınız linklere teker teker nofollow etiketi eklemek yorucu olabilir.
Dolayısı ile bunu sizin için otomatik olarak gerçekleştirebilecek bir eklenti var. Şu yazımda da yer verdiğim, External Links adlı bu eklenti yazılarınızdaki tüm dışa verilen linklere otomatik olaraknofollow etiket veriyor. Ayrıca isteğinize göre yazınızdaki linklerin otomatik olarak yeni penceredeaçılmasını da bu eklenti ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Tüm bu özellikleri tek bir tık ile gerçekleştirebilmeniz ise, eklentiyi gerçekten kullanılabilir kılan önemli etkenlerden birisi olsa gerek.
10) GZippy
Sitenizin hızlı olması/sayfa boyutunuzun az olması her zaman için önemli bir etkendir. Hem SEO bazlı olarak, hem de ziyaretçilerinizin gözünde önemi farkedilebilir bir nitelik taşımaktadır. Dolayısı ile bu yüzden blogunuzun boyutunu azaltmak için WordPress için GZippy adlı bu eklentiyi kurmayı deneyebilirsiniz.
Bu eklenti sayesinde, sayfanızın boyutu sıkıştırılmış olacak ve siteniz daha hızlı bir hâl alacaktır. Fakat eklenti eski versiyonları desteklediği için, yeni versiyonlarda çalışmayabilir. Bu yüzden eklenti çalışmaz ise, WordPress eklenti sayfasında “Gzip” tarzında arama yaparak alternatif eklentilere de ulaşabileceğinizi bilmeniz yararınıza olacaktır..

Kolay gelsinn

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.