-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » 2012 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

ads
ads

2012 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman   üniversite kayıtları ne zaman başlayacak    2012 üniversite kayıtları  ne zaman yaptırmam gerekiyor üniversite kayıtları tarihi zamanı çizelgesi 2012   yüksek öğretim kayıt tarihleri zamanı


Bilindiği üzere 2012 Yılı Üniversite yerleştirme sonuçları 17 Ağustos 2012 Cuma günü açıklandı. Şimdi sıra üniversitelere kayıt yapılmasında . Üniversitelere kayıtlar 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılıyor. Üniversitelere yerleştirilen adaylar yerleştikleri bölüm için belirlenen tarihlerde kayıt yaptıracaklar. Adaylardan istenen belgeler ve detaylar şöyle
Türkiye’deki tüm üniversitelere kayıtlar 3 – 7 Eylül 2012 arasında yapılacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçlarını adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderecek.
Üniversiteyi kazanan adayların, kendileri için sınav sonuç belgesinde belirtilen günde kayıt yaptırmaları gerekiyor. Adaylardan kayıt sırasında nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi istenmeyecek.
-GEREKLİ BELGELER-
Adayların kayıt için şu belgeleri hazırlamaları gerekiyor:
- Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi
- Aday, 0.15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı, diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge .
- 1989 ve önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi


Son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf
- Katkı payının ödenmesiyle ilgili belge
- Kayıttan önce belirlenip, üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler.
ÖSYM’nin, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda, yükseköğretim öğrencilerinin kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlar ile oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorunda oldukları belirtiliyor.
-ADAYLARA UYARILAR-
Adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.
Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.
Üniversite kayıt tarihi 2012 2013
Üniversite kayıtları hangi tarihte 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında üniversite kayıtları yapılacak...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.