-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » PHP MySQL Eğitim Dersleri

ads
ads
php  

PHP Nedir?


PHP, 1994′te Rasmus Lerdorf’un özgeçmişini internette yayınlamak ve başvuracağı iş yerlerine de bu internet adresini vermek istemesiyle başlayan bir süreçtir. O zamanlarda üniversitelerin unix tabanlı ağlarında web sayfası hazırlamak oldukça güç olduğundan Lerdorf, kendisi ve başka insanların rahatça kullanabileceği bir dil hazırlama düşüncesine kapıldı ve PHP doğdu. Bu arada unutmadan PHP’nin açılımının Personal Home Page olduğunu ancak daha sonraları bunun PHP:Hypertext Processor olarak değiştiğini söyleyeyim.

PHP, açık kaynak (open source) kodlu bir üründür ve PHP yi isteyen herkes geliştirebilir/değiştirebilir. Günümüzde PHP, dünya çapında 20 milyon civarı alanda kullanılmaktadır. Şu anda kullanılan PHP sürümü 5.x.x tir. Bu sürüm, temeli oluşturan Zend motorunun tamamen yeniden yazılmasıyla oluşturulmuştur...

MySQL Nedir?


MySQL çok hızlı ve çok sağlam bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. Bunlara literatürde RDBMS (Relational Database Management System) denir. MySQL çok kullanıcılı, çok kanallı bir sunucudur. Dünya çapında standart kabul edilen veritabanı sorgulama dili olan SQL’i (Stractured Query Language) kullanır. Dünyanın en popüler açık kaynak kodlu veritabanı sistemi olmasıyla birlikte Linux Journal Okuyucuların Seçimi Ödülü’nü birkaç kez kazanmıştır.....


PHP MySQL Eğitim Dersleri  >> GİRİŞ İÇİN TIKLA



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. ileryen zamanlarda bir çok derse yer verilecek teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ileri ajax dersleride yayınlamayı düşünüyormusunuz acaba ?

      Sil
  2. Güzel bilgiler var teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. internet camıasına yeni giriş birisi oalrak bu web derslerine ihtiyacım var

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.