-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Blogger Yeni arayüz Hatası Sorunu Ve Çözümü - Gadget Kaldırma

ads
ads

Yeni  Arayüz Hatası 


Blogger yeni arayüz'e geçmekle bizler için kötü yaptı   eski alışkanlıklardan  vazgeçmek biraz zordur  aslında   biraz zaman geçtikten sonra alıştık  yeni  tasarıma ama eski tasarımı arar olduk bana göre     eskisi daha kullanışlı ve daha   rahat  ve eksiksiz  gibiydi blogger'in yeni versiyonu'nda  hatalar alabiliyoruz ya tam olarak insanlar  kullanamadıkları için yada gerçekten eksiklik olduğu için bu hataların en  başlarında  tema yedekleme  yükleme  sırasında oluşan klasik sorundur.


Bu sorun  tema  değiştireceğimiz  zaman    yedekle  geri yükle  sekmesinden    dosyamızı  seçip eklediğimizde  eski  şablonumuzun gadgetleri ve eklentileri ile birlikte yüklenmesi sorunu  eski   arayüzde  bu şekilde    şablonu  yüklerken   gatgetler silinsinmi diye bir uyarı verilirdi ve bizde siler ve ya silmezdik ( genelde silinir )  haliyle    bu şekilde olunca    yeni  şablonumuzda  eski gatgetler bulunmaz ve sorun oluşturmazdı  yeniarayüzdeki  bu sorun  da bazen gatgetler silinebiliyor bazen ise silinemiyor bunu engellemenin yolu aslında çok basit kendiminde  yaşadığı sorun olduğu için  ( cok can sıkıcı bir durum )  bu durumu kendi basit  yöntemimle  hallettim ve   blogger  kullanıcılarına  yardımım olucanı düşünerek  çözümünü anlatmaya karar verdim


Çözüm :  Tema'nızı değiştiriken  yedekle geri yükle sekmesinden  değil  html'yi düzenle ye tıklayarak devam et butonuna başın  ve ve  html kodlar     bölümü açılakacaktır



yedekleme

 Ve  daha sonra Widget  şablonlarını genişlet kutucuğunu isaretleyin ki,  bütün kodları sileceğiz  bu yüzden işaretli olması  şart:  aşağıdaki  resimdeki gibi:


şablon


Daha sonra içndeki bütün kodları silin ( ctrl + a + delete ) simdi geldik en önemli noktaya:

Temanızı yeniden yükleyeceksiniz : bunun için temanızın xml dosyasını masa üstüne    kaydedin  ve sağ tıklayın  düzenle   düzenleyi tıklayın  tıkladıkdan sonra  metin belgesine  xml  dosyasının bütün kodları içinde çıkacaktır ve bu kodları kopyalayın ve silmiş olduğumuz html düzenle bölümündeki bos alana kopyalayın:





teknoloji temasi


Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz  gibi metin belgesinde kodlar  çıktı: bu kodları kopyalayın ve  aşağıdaki resimdeki gibi yapıştırın:





teknoloji temasi



Kodları yapıştırdıktan sonra silinmeyen gadgetleriniz var ise gadgetler silinsinmi diye uyarı çıkacak gadgetleri silinsin diyin ve kaydedin yapmanız gereken islemler bu kadar basit ben bilmeyenler yapamayanlar için çok detaylı bir şekilde anlattım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Yani yeni arayüzle öyle belalar açtılarki, sormayın gitsin. Defalarca rapor yazdım birini bile düzeltmediler. Editörler HTML WYSWG moduna geçince yanlış yorumluyor.
    Tam bir facia. Rivayete göre çekirdek hatalı tasarlanmış. Bütün dert GOOGLE ın GOOGLE+ ısrarında yatıyor. İlla facebook muhabbeti olacak.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.