-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» »Unlabelled » Metin Efektleri Oluşturmak

ads
ads

Metin efektlerini kullanmak için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz:
Fare sağ tuşuna tıklatıp gelen kısayol menüsünden Style komutunu seçin. Karşınıza gelen seçeneklerden kullanmak istediğiniz metin efektini tıklatın. Text menüsünden Style komutunu seçin. Karşınıza gelen seçeneklerden kullanmak istediğiniz efekti tıklatın. Metin efektini artık kullanmayacaksanız yine yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayın. Metin efektleri sitenize görsellik katacak ve seo açısından fayda sağlayacaktır.

Paragrafların, biçimi, yerleşimi, düzenlenişi sayfa için önemli bir görsel etki oluşturur. Paragrafları sağa, sola, ortalı veya iki yana yaslı olarak hizalayabilirsiniz. Paragrafları hizalamak için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz:


  • Properties çubuğundaki Align Left (Sola Hizalı)
  • Align Center (Ortalı), Align Right (Sağa Hizalı)
  • Justify (İki Yana Hizalı) düğmelerini kullanarak paragraflarınızı hizalayabilirsiniz.

Hizalamak istediğiniz paragraf üzerinde fare sağ tuşuna tıklatıp gelen kısayol menüsünden Align komutunu seçip Left, Center, Right, Justify komudannı kullanarak paragraflarınızı hizalayabilirsiniz. Text menüsünden Align komutunu seçip Left, Center, Right, Justify komudannı kullanarak paragraflarınızı hizalayabilirsiniz.

Kelime işlemci programlarında olduğu gibi Dreamweaver' da da Enter tuşuna bastığınızda paragraf sona erer ve yeni paragrafa geçilir. Dreamweaver da Enter tuşuna bastığınızda, yerleştirme noktası sayfanın altında iki satıra aynlır. Aralarında boş bir satır olmayan iki satıra çok sayıda metnin birbirini izlediği, kısa bir metin satırı girmek isterseniz, satır boşluğu kodunu kullanmak zorunda kalırsınız. Satır boşluğu eklemek için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz:


  1. Shift+Enter tuş bileşenine basın.
  2. Insert çubuğundaki Text kategorisinden Characters düğmesine tıklatıp gelen listeden Line Break komutunu tıklatın.
  3. Insert menüsünden HTML komutundan Special Characters seçeneğini seçip Line Break komutunu tıklatın.

Boş paragraf eklemek için boş paragrafın ekleneceği yerde Enter tuşuna basın. Birden çok boş paragraf bırakmak için boş bırakmak istediğiniz paragraf sayısı kadar Enter tuşuna basın. Paragrafları içerden başlatabilirsiniz. Bunun için girintilerini ayarlamanız gerekir. Paragraf girintilerini ayarlamak için Indent (Girinti Artır) ve Outdent (Girinti Azalt) komutları kullanılır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.