-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Baş Ağrısı Ve Tümör

ads
ads

Şiddetli Baş Ağrısı Tümör belirtisi olabilir!! Beyin  Tümörlerinin    En Büyük Habercisi İnatcı ve Şiddetli Baş Ağrılarıdır..

Sağlık
İnsanda  bilinir bir   hastalık yokken, ısrarlı şekilde  ağrılara  devam edegelen  kuşma ve bulantıları ciddiye almak gerekmektedir. Fakat    tümör olan  her kişide  baş ağrısı olacak diye de bir kaide yoktur.  Tümör olan  her kişide de baş ağrısı olmayabilir.

Beyin Tümörleri ikiye ayrılır..

Beyin tümörleri    diğer organlara yayılmamakta ve iyi, kötü huylu olmakla birlikte iki  kısıma ayrılır beyin tümörleri.  İyi huylu  tümörler ise     vücudunuzun herhangi bir  bölümüne  sıçramaz. Beyindeki kötü huylu olan adlandırılan  tümör ise   pratikte başka organa sıçramamaktadır.  Bunun haricinde beynin  diğer organlarımızdan farklı bir yanı olarak  bir bariyeri vardır.  Bu kısıma  "Kan beyin bariyeri" ismi verilir. 
Kana giren her madde bir gümrük kontrol mekanizmasına tabiidir daha açık söyeleyecek olursak.  beyne istediği gibi gidemez. Bu nedenle kan beyin bariyeri, beyindeki tümörlerin başka yere yayılımına engeldir. Vücudumuzun başka yerindeki bir kanser beyne gelip yerleşebilir, bu durum “metastaz” olarak adlandırılır..


Beyin  Tümörü Risk Grubu..

Beyin  tümör  açısından  risk  taşıyan gruplar şu şekildedir;

* Çocuklar
* Yaşlılar
* Lösemi Tedavisi gören çocuklar
* Kanser tedavisi gören ( x ışını almış hastalar )
* Genetik anormalliği olan insanlar
* Ailesinde  beyin  tümörü olan kişiler
* Kimysal ve  Elektromanyetik alanlara maruz kalan kişiler
* Bağışıklık sistemi bozukluğu olan kişiler  risk altındadır.

İyi Huylu Tümör'de Önemseyin..

İyi huylu  tümör  deyip  önsemeyen  insanlar olabilir  iyi huylu  deyip boş vermek olmayacağı  gibi  söz konusu beyin olduğu için   ileride çok kötü sonuçlara neden olabilir. 

İyi  Huylu Tümör mü? Kötü Huylu Tümör mü? Nasıl Anlaşılır?

Rahatsızlığını için beyin  tümör  tanısı koyabilmek için en birinci yöntem, Beyninizin  MR ile  görüntülenmesidir. Bunun dışında beyin  tomografisi yapılır.  Fakat kesin ve net   tanı koyulabilmesi için biyopsi yapılması gerekmektedir ( doku örneği alınması )

Etiketler: baş ağrısı, tümör, lösemi, tümör belirtileri, kanser, Sessiz, sadece, genetik, kafatası, , bağışıklık, iyi huylu,kötü huylu, tümör tanı koyma, genetik, tedavi

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.