-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Google Analytics ve Yandex Metrica

ads
ads
webmaster
Yandex Matrica: 

Sitelerin ziyaret edililen bilgisini değerlendirmeye, ziyaretçi davranışlarını ve reklam gayretlerinin etkinliğini analiz etmeye yarayan araç. Metrica, Internet sayaçlarının genel prensibine göre hizmet verir. Sitenizin sayfalarına eklenen kod, bütün  ziyaretleri kayıt altına alarak bu ziyaretlerle ilgili bilgileri toplar ve webmaster'lere aktararır. Metrica servisi, Yandex.Direkt ve Yandex.Market reklam verenlerinin, ilgili reklam tıklatıldıktan sonra reklamı yapılan sitede neler olduğu sorusunu yanıtlamalarına olanak sağlar ve en etkili reklam araçlarının ortaya çıkması amacıyla farklı kesimlerden cezp edilen kitlelerin analizi için araçlar sağlar..

Google Analytics

Google Analytics öncelikle ücretsiz bir google aracı, adwords hesabınız olmasına gerek yok (aylık sayfa gösteriminiz 5 milyon olana kadar ücretsiz kullanabilirsiniz) internet siteniz var ve kullanıcılarınızı detaylı tanımak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Yandex Metrica mı? Google Analytics mi?

Google Analytics, site sahipleri tarafından en çok tercih edilen sayac sistemidir. Tercih edilmesinin sebeplerinden ilk başta doğru ve kesin  bilgi vermesinden dolayı sonrasında google kalitesi ve bilinmesi. Yandex'in sayac servisini   kullanıcıya sunmaya başladığından bu yana  Google Analytics kullanıcıları bir bir azalmaya başladı buna bende dahilim. Yandex Metrica'yı  tanıyana kadar. Evet bende yakın bir  zamandan beri bu servisi kullanmaya  başladım kısa bir zaman olmasına rağmen oldukça kolay kullanışlı google'nin sayac servisi gibi karma karışık bir sayaç değil. Oldukça da kaliteli ve google analitycs'den daha iyi diyebileceğim kadar herkesin kullanmasını, denemesini tavsiye ederim. 

Google Analaytics'i bırakmam beni metrica ile tanıştırdı. Neden Google servisini bıraktığıma gelince.  Uzun  yıllar  analytics kullandım ve alıştım her ne kadar karışık olsada bana bir zorluğu yoktu olukça kalite ve   bilgileri doğru veriyordu ancak araştırmalarım sonucunda bir çok forum ve sitelerde tarışma haline gelmiş olan google analytics ne kadar güvenli sorusunu kendime sordum.  Araştırmalarım sonucunda  bir çok kişi hem fikir, ücretsiz olarak sunulan bu servis kaliteli olsa da karşılığında sizin bütün bilgilerinizi bildiği için legal veya illegal  sitenizi ona göre konumlandırdığı  için ve bende bütün bilgilerimi  kuzu kuzu  google'ye artık vermek istemediğimden bu servisten vaz geçtim ve yandex metrica ile devam ediyorum. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.