-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Dmoz

ads
ads
webmaster

Dmoz Nedir ?

Kaliteli Sitelerin Dizin'i Dmozun Açıklaması:

Açık bir dizin projesidir.  Veritabanında binlerce site barından dizin sitesidir dmoz.  Yasal, kaliteli sitelerin  kayıtlı olduğu,  kalitesiz,   hack, warez ve illegal sitelere bünyesinde yer vermeyen, dünyanın en büyük dizin sitesidir. Dmoz, bütün siteleri kesinlikle kabul etmiyor ve kayıt olmak oldukça zor. Bazen günler, bazen aylar alabilir kabul edilmesi. Gönüllü   bir çok editör çalışmaktadır.  Kayıt olan siteleri editörler çok detaylı şekilde incelerler. Web sitenizin kalitesine göre,   karar verirler. Genel olarak, yasal olmayan, içerik fazla olmayan, topluma faydasız, çöp,  google nazarında gerilerde olan sitelerin  bu dizine girme şansı  hiç yok denecek kadar azdır.  Yukarıda dediğimiz  gibi bu projeye dahil olmak için ilk önce, sitenizin çok kaliteli  olması gerekmektedir. Genelde iyi siteler Dmoz editörleri tarafından tespit edilir ve  eklenir. Ancak manüel şekilde sizlerinde kayıt olma imkanınız var. Onaylanma süresi  en az 2 ay gibi zaman zarfında olabiliyor bazen  onay alma süresi  daha uzun sürebilir. Eğer siteniz uygun görülürse dizinde yerinizi alabiliyorsunuz.

Dmoz Neden Bu Kadar Önemli?

Google  İçin en değerli  dizin, dmoz olduğundan dolayı google ile dmoz arasındaki bağ kuvvetlidir. Google, dmoza güvenir onun bünyesine aldığı sitelere güvenir. Google   editörler gibi  siteleri tek tek inceleyemediklerinden   kesin olarak web sitenin kalitesini anlamadığından dmoza eklenmiş  bir site, google gözünde   çok kaliteli varsayılmakta. Çünkü   dediğimiz  gibi ince eleyip sık dokuyarak detaylı bir inceleme sonucunda  dizin sitesine eklendiği için dmozun veritabanında barınan site googe gözünde değerlidir. Webmaster'lar  site  alım-satım  yapılırken ilk   bilgi olarak öğrenmek istedikleri "Dmoz" kaydınız varmı  diye soru yöneltirler.  Alım-satım işlerinde, internet üzerinde herhangi bir ticaretinde web site sahiplerine  çok faydası olmaktadır. 

Seo ve Dmoz

Seo'nun olmazsa olmazlarındandır.  Bazı webmasterlar   eskisi kadar  önemi kalmadığını vurgulasa da buna kesinlikle katılmıyorum   bu sözler pagerank, alexa ve diğer büyük  değerlendirmeler içinde son zamanlarda söylenir oldu ancak  tam olarak bilmeden, duyarak  garantisi olmayan bilgilerle insanların beynini bulandırıyorlar. Çünkü bu tür sözleri  sadece Dmoz için gerçerli değil  Pagerank değerini örnek verecek olursak, değrlerini bir türlü arttıramayan 0 - 1 -2 gibi yıllarca bu seviyede kalan ve sonucunda pes eden, sonrasında google pagerank değerlerine inancını yitiren ve  önemsiz olarak gören ( Kedi uzanamadığı ciğere ) hesabı türlü türlü teoriler ve fikirler ( aslı olmayan ) atan kişilerdir. Dmoz'a başvurup onay alamayanlarda bu durumu  fazlaca dile getirir.    Eğer önemsiz olsaydı zaten   başvurular bu kadar önemli incelenmez ve red edilmezdi. Evet o kadar önemli ki bünyesinde sadece  en iyi siteleri,  faydalı, kaliteli ziyaretçisi olan siteleri kabul ediyorlar. Önemsiz olsaydı,  hemen hemen her site  kendini oraya ekletebilirdi. Buradan da önemimi anlamış bulunmaktayız. Bir başka faydası  Pagerank 8 değerine sahip dofollow backlink elde etmiş oluyorsunuz, Sık sık güncellenen dizini milyonlarca ziyaretçi dolaşmakta  ve google botları siteden hiç bir  zaman çıkmadığından sitenizin index hızında artma ve hit ( ziyaretçi ) sayınızda gözle görülür bir artış meydana getirmektedir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.