-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ölüler Dünya İle İrtibata Geçer mi?

ads
ads
iF

Ölen bir kişi Dünya ile İletişime Geçebilir mi? Mezarına gelen kişileri görebilir mi? 

Kabirde dua eden insanı  kabirde yatan kişi görür mü? Yasin Suresini Cuma günleri okunan  eve gelmesi gerçek midir?

Bu sorular insanlar  tarafından çok merak edilen önemli hususlardan biridir. Kabir hayatı, berzah alemi, ruhlar, eski tarihlerden beri bu durumlar  merak edilmiştir. Bedenler öldükten sonra çürürler, sonsuza kadar kalacak olan ruhtur. Ölümden sonra hayat ruhlar alemidir. Dünya hayatından göç eden kimseler, yeni bir hayata  ulaşırlar. "Berzah alemi" yeni bir hayattır insanlar için  kabir hayatı. Ruhlar ölümsüz olduğundan yeni hayatlarında nimetlerle,  lezzetler, huzur, mutluluk veya  çile, azap, korku, keder ile bu alemde yaşamaktadırlar. 

Bu sorulara, kendi kafamızdan asla cevap veremeyiz, madde aleminde olan bizler, ruhlar aleminde   bulunmadığımız, hissedemeyeceğimiz için soruların cevaplarını ancak Hz. Muhammed ( s.a.v.) Efendimiz'den  öğrenebiliriz. 

İmanlı ölen, Allah ( c.c.) emirlerine riayet eden, mümin insanların berzah aleminde birbirleri ile görüştükleri Peygamberimiz (a.s.) hadis-i şeriflerinden anlıyoruz. Bazı rivayetlerde dile getirilen hususlar ise;  ölen bir kimsenin  dünyadaki insanlardan haberler aldıkları, mezarları başına gelen ziyaretçileri  gördükleri bazı rivayetlerde  söylenmektedir.  Kabir ziyaretlerinde okunan Kur'an-ı Kerim, dualar, iyilikler vs. Bunlardan o kişi haberdar olabilmektedir.  Allah (c.c.)'ın nimetine mazhar olmuş ruhlar, dünyadaki iyi amellerinden, imanlı    berzah alemine göç ettiklerinden,  nimetlerden faydalanarak  ruhları serbest  bırakılmıştır. Serbest oldukları için dolaşabilirler. Fakat imansız, amelleri kötü olan, kafir kişilerin ruhları serbest olmadıklarından dolayı dolaşamazlar. Kafir ruhlar azap ve elzem içindedirler. 

Evde Kuran okunduğu  zaman mümin kulların ruhları, eve gelebilmeleri mümkün olabilir fakat bu durum her ölen kişi  için geçerli değildir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.