-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Teheccüd Namazı Nasıl, Ne Zaman Kılınır?

ads
ads
iF

Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

Teheccüd Namazı; Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazını kılmaya” diyerek niyet edilir.  2 rekat ile 12 rekat arasında  teheccüd namazı kılınır.  En 2 rekat kılınır, ortası 8 rekat, en fazlası 12 rekat olarak eda edilir.  Her 2 rekatta selam verilmesinin daha faziletli olduğu bilinmektedir.


Teheccüd Namazı Ne Zaman Kılınır?

"Teheccüd, gecenin üçte ikisi geçtikten sonra, imsak vakti girinceye kadar kılınan nafile bir namazdır. Teheccüd, uykuyu terk etmek demektir. Teheccüd için önce uyuyup, sonra kalkmanın şart olduğunu bildirenler de olmuştur." (Şir’a şerhi)

Gece kılınan namazın önemi büyüktür. Gece vakti kılınan namazın, gündüz eda edilen nafile namazdan  daha faziletlidir. Gece uyanmak insanın nefsine oldukça zor gelir. 


Gece kılınan nafile namaz, gündüz kılınan nafile namazdan daha faziletlidir. Çünkü gece uyanmak nefse zor gelir. Hadis-i şerifte (İbadetin efdali zahmetli olanıdır) buyuruldu. (M. Felah, İbni Esir, Nihaye)

Özet olarak şunları belirtelim; Gece uykudan uyanıp kılınan namaza teheccüd denilir.  Bir kişi uyuyup, uyandığı zaman  gece kalkıp namaz kılması teheccüd namazı olur.  15 - 20 dakika uyuyup uyandığı  zamanda durum aynıdır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.