-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Resimleri Özgünleştirme Taktikleri

ads
ads
iF

Google,   kendini sürekli geliştirmekte olup yeni algoritmalar çıkartıyor.  Görsel alanlarda da bir çok farklılıklar ve algoritmalar çıkarmıştır. Özgünlüğe önem veren google robotları vasıtasıyla artık resimlerin özgün olup olmadığını  rahatlıkla anlayabiliyor.  


Bu durumda ne yapmamız gerekli?


Her blog, site sahibi eklediği içeriklere, görsel ( resim ) eklerler. Fakat  google özgün sitelere değer verip  kopya siteleri geride bıraktığı için bu durum resimler içinde geçerlidir. Resimleri özgünleştirmek çok çok zor bir durumdur. Bunu engellemenin  bir kaç yolu var. En kolay yol, içerik eklerken resim eklememek veya kendinize ait olmayan sizin tarafınızdan çekilmeyen görsellere yer vermemek. Fakat sitelere görsel eklemeyince sayfalar çok  sade kaldığından dolayı  bunu yapacak pek  webmaster yoktur. 

Birinci yol, görselde özgün olmak için, kendiniz resim çekerek size ait olan resimlere yer vermek.  Bu durum bir çok kişi tarafından zahmetli ve zor iştir. Kaldıki, hamilelik ile ilgili makale yazan kişi, doğal olarak   görseli özgünleştirmek amaçlı hamile bir bayan bulup resmini çekemez. Bilimsel makale ekleyen kişi, deneyler yaparak veya bunun benzeri resimleri çekmesi zor olduğundan birinci yöntem herkes için kolay olmayabilir. 

ikinci yöntem ve başarı elde edebileceğiniz en doğru yoldur. PhotoScape  programını öneririm bu iş için. Kullanımı kolay ve basit olduğundan görsellerinize  hızlı bir şekilde değişiklik yapabilirsiniz. Kesip biçme, renk tonlarını değiştirmek, boyutunu değiştirmek, adını değiştirmek, resmin üstüne icon,  ufak görsel, logo,  yazı, keskinleştirme, efekt vb.  Değişiklikler ile resmi özgünleştirebilirsiniz. Fakat her görselde olumlu sonuç elde edemezsiniz bazılarını bir kaç değişiklikle rahatlıkla farklı hale getirebilirsiniz. bazılarını ise, saatlerce uğraşsanızda  aynı kalabilir. Bu durum oldukça sıkıntılı aslında tam olarak kesin bir çözüm bulunamamış veya bulan kişiler  webmaster'lara aktarmamıştır. 

üçüncü yol ise, ücretli olarak belirli sitelerden resimleri alarak özgün ve telif hakkı kapsamı sorunu olmadan içeriklerinize ekleyebilirsiniz.  Son yöntemi  pek kişinin kullandığını sanmıyorum. En azından ufak çaptaki site sahipleri bu yolu denemezler,  bütçe gereksinimi olduğu için.

Sonuç olarak,  ikinci yöntemle  bazı başarıları elde edebilirsiniz. Bir kaç saat deneme yanılma yöntemiyle iyi sonuçlar elde edebileceğiniz kesindir. Bu konu hakkında kesin ve net sonuç elde edebilen arkadaşlar yorumlarda  bilgi vererek bizleri aydınlatsınlar. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.